Znojmo: Pěší už přes lávku neprojdou

24.01.2020 18:55

Dočasnou pěší lávku, kterou město zřídilo před Vánoci na opravovaném mostě přes řeku Dyji, dnes rozebírají.

Znojmo: Pěší už přes lávku neprojdou
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Práce pod mostem i na mostě se po novém roce už naplno rozběhly, a tak dnes rušíme dočasnou lávku, kterou jsme tam pro pěší vybudovali, aby ji mohli využívat k vánočním a novoročním procházkám,“ říká místostarosta Znojma Jakub Malačka.

Rekonstrukce mostu byla zahájena v září a měla být zrealizována do konce listopadu. Po rozebrání a otryskání konstrukce ale stavbaři zjistili, že některá místa jsou vlivem koroze zeslabená více, než se při průzkumu před stavbou zdálo, a tak bylo nutné povolat statika a most nechat vyztužit.

Po vyztužení mostu budou pokračovat další práce – nanesení několika vrstev ochranných nátěrů na konstrukci. Každá vrstva musí správně vyschnout, přičemž schnutí je vlivem počasí pomalejší. „Protože nám jde o kvalitu, nikoli rychlost, tak jsme se dohodli, že nebudeme postupovat proti doporučeným dobám zrání, ale necháme vždy řádně vrstvu vyschnout a poté naneseme další,“ vysvětlil již dříve důvody prodloužení doby rekonstrukce Malačka.

Uzavírka mostu pro všechny vozidla je nyní avizována maximálně do konce března, „Hotovo bychom ale chtěli mít už v únoru. Záležet bude také na počasí,“ dodává Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…