Znojmo: Ponocný přeje dobrou noc již desátou sezónu

12.07.2017 13:02

Během letních měsíců mohou lidé ve Znojmě opět potkat ponocného. V současnosti ponocný přispívá atraktivitě města, ale v minulosti měla nočního hlídače každá větší obec. Noční hlídač, pan Miroslav Kubák, je připomínkou dnes již zaniklého povolání a již desátou sezónu nedílnou součástí letních večerů ve Znojmě.

Znojmo: Ponocný přeje dobrou noc již desátou sezónu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Potkat ho je možné na trase Masarykovo náměstí (morový sloup), Mikulášská ulice, Mikulášské náměstí, ulice Přemyslovců, Václavské náměstí a Obroková ulice. Ponocný ohlašuje 21.00 a 22.00 hodinu vždy v pátek a v sobotu, a to od června až do září.

Denně uslyší znojemští ponocného v době konání Hudebního festivalu Znojmo, od 6. do 23. července, a také od 17. do 21. srpna, tedy během festivalu Znojmo žije divadlem. Neobyčejný zážitek se naskytne 4. srpna a 18. srpna, kdy při veřejných večerních prohlídkách radniční věže zahraje ponocný přímo z jejího ochozu.

V roli ponocného potkáte v ulicích Znojma muzikanta – trumpetistu Miroslava Kubáka. Před deseti lety se Znojmo nechalo inspirovat ve svém partnerském městě v Německu, v Torgau, a od té doby pan Kubák v renesančním kostýmu vítá místní i turisty. Obchází trasu v centru města, troubením na roh ohlašuje noční klid, a také mluví s turisty o historii Znojma nebo vinařství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…