Znojmo: Přijďte fandit závodníkům Extreme 790 a podpořit dobrou věc

12.06.2019 14:47

Oblíbený charitativní závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 se blíží. Na Obrokové ulici odstartuje v sobotu 22. června v 11:00 hodin.

Znojmo: Přijďte fandit závodníkům Extreme 790 a podpořit dobrou věc
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Startovní listina je sice už plná, letos se ji podařilo zaplnit za neuvěřitelných 90 minut, ale kdo chce zažít skvělý den plný adrenalinu a zábavy měl by si do kalendáře poznamenat právě toto datum. Fanoušci jsou totiž vždy nedílnou a velmi důležitou součástí závodu, na které umí vytvořit výbornou atmosféru.

Sportovce a diváky přivítají v rolích speakerů dva Znojmáci – herec Miroslav Hrabě a moderátor Radek Bortlík. Závod i večerní doprovodný program se opět budou kompletně odehrávat na Obrokové ulici. Dění „na trati“ ve věži bude pro fandící publikum přenášet velkoplošná obrazovka.

Start je v 11:00 hodin, předpokládaný čas vyhlášení výsledků v 18.00 hod. Připraven je doprovodný program pro dětské i dospělé diváky, DJ s hudebními peckami a stánky s občerstvením.

Sportovci se letos mohou těšit na speciální medaile. Přímo na místě totiž bude možné nechat si na medaili vygravírovat vedle svého jména i čas sportovního výkonu. Novinkou je také putovní pohár pro vítězné týmy.

A i v tomto ročníku závod pomůže potřebným. Startovné 1 000 korun za každý tým putuje Sportovnímu klubu neslyšících Brno, ve kterém hrají i Znojmáci. A tým neslyšících se také postaví na závodní trať, a to vedle dalších 29 týmů.

Starosta bude ještě štědřejší

Starosta a aktivní účastník závodu Jan Grois bude v podpoře neslyšících ještě štědřejší. A to díky výzvě, kterou na svém facebookovém profilu avizoval. „Jak jsem slíbil, startovné za můj tým nebude jen 1 000 Kč, ale neslyšícím navíc pošlu 4 229 Kč, což byl aktuální počet sledujících mého profilu v den spuštění registrace na závod. Děkuji vám!“ napsal svým fanouškům na Facebooku Grois.

V rámci vyhlášení výsledků tak budeme moci Sportovnímu klubu neslyšících předat symbolický šek na 35 229 korun. Více ZDE a na facebookové události akce.

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Videopozvánku na letošní rok najdete zde: https://youtu.be/wZ6nrD3kTcs. Závod organizuje město Znojmo. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…