Znojmo: Přijďte podruhé diskutovat o zeleni ve městě

07.04.2019 14:49

Město Znojmo zve všechny na další veřejné projednání k projektu Zelené cesty města Znojma, které se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 16:00 hodin v Domečku (budova České spořitelny) na Pontassievské ulici.

Znojmo: Přijďte podruhé diskutovat o zeleni ve městě
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Druhé projednání se zaměří na aktuální bariéry v území a možnosti jejich odstranění. Při diskuzi společně vybereme také nejvýznamnější objekty zeleně, kterými bychom se měli do budoucna zabývat prioritně,“ zve místostarosta Jakub Malačka.

Veřejné projednání je součástí projektu Zelené cesty města Znojma, jehož cílem je zpracovat expertní analýzu stavu zeleně a následně i strategický dokument rozvoje zelených ploch, a to ve spolupráci s veřejností. Projekt je rozdělen na tři etapy.

V únoru byla představena veřejnosti I. etapa, která analyzovala současný stav systému zeleně ve Znojmě. Nyní bude diskuze zaměřená na II. etapu, která zpracovává koncepci zelených cest na území města. Projektanti představí pracovní verzi návrhu systému zeleně města, následovat bude diskuze s veřejností nad vzniklou koncepcí včetně možných konkrétních řešení. Diskuzi povede projektant Pavel Šimek se svými kolegy, se kterými spolupracuje město například i na revitalizaci Jubilejního parku.

Veřejné projednání, stejně tak jako jiná setkávání a veřejné diskuze mezi vedením města Znojma a veřejností, se koná pod záštitou projektu Zdravé město Znojmo. Projekt Zelené cesty města Znojma je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR.

Zdravé město Znojmo
Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování, a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Mezi hlavní aktivity Zdravého Znojma patří veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dni Země, Dni bez aut, Dnům zdraví či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…