Znojmo: Pronájem prodejních míst na vinobraní odstartuje v březnu

19.02.2018 15:21

Zájemci o pronájem prodejních míst na Znojemské historické vinobraní 2018 budou moci podat své žádosti už od března. Přednostní přihlašování bude umožněno prodejcům vína a burčáku, a to od 1. března. Dříve než ostatní se budou moci hlásit i prodejci s řemesly, a to od 15. března. Ostatní prodejci se budou moci přihlašovat od 16. dubna. Ceny za pronájem zůstávají stejné, oproti loňskému roku přibude osm stánků, celkem jich je k dispozici 360.

Znojmo: Pronájem prodejních míst na vinobraní odstartuje v březnu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Snažíme se i nadále zajistit, abychom měli během vinobraní ulice plné vína a burčáku a aby tu vládla pravá dobová atmosféra, kterou umí navodit právě řemeslníci. I proto mají možnost přednostně si zažádat o prodejní místo právě prodejci vína a řemesel,“ vysvětluje starosta Znojma Jan Grois.

Stánkový prodej bude umožněn na Masarykově náměstí, Horním náměstí, Divišově náměstí, na ulici Přemyslovců, náměstí Svobody, na ulicích Dolní a Horní Česká, v Horním parku a nově také na Káře. Historická tržiště budou na Václavském a Mikulášském náměstí a na ulici Přemyslovců, přičemž historická tržiště budou opět fungovat i v neděli.

Podmínkou prodeje na historických tržištích je dobový oděv prodejců a historický vizuál prodejního místa. Prodejci na historických tržištích, kteří budou během vinobraní předvádět svá řemesla návštěvníkům, odmění radnice částkou 1 000 korun.

Největší svátek vína se letos odehraje od 14. do 16. září

Více informací o stánkovém prodeji ZDE pod odborem majetkovým. O prodejní místa bývá každoročně velký zájem, většina z nich je zarezervována prakticky okamžitě po spuštění prodeje.

Největší svátek vína u nás, Znojemské historické vinobraní, se letos odehraje od 14. do 16. září na 13 programových scénách a jeho vrcholem bude velkolepý historický průvod krále Jana Lucemburského s družinou čítající na 500 dobových postav. Z hudebních vystoupení již lze jmenovat hvězdná jména, jakými jsou Klara Vytisková, Ben Cristovao nebo kapely Buty či Harlej. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.