Znojmo: První ročník Dne otevřených lesů představí les i práci lesníků

29.05.2022 7:35 | Tisková zpráva

Na sobotu 18. června Městské lesy Znojmo připravily první ročník Dne otevřených lesů. Akce, na které mají návštěvníci příležitost prožít příjemný víkendový den s rodinou nebo přáteli v lese.

Znojmo: První ročník Dne otevřených lesů představí les i práci lesníků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Program přiblíží každodenní práci lesníků a jejich snahu udržovat, zvelebovat a chránit lesy. Sraz účastníků je v 9 hodin u hájenky v obci Zálesí (č.p. 18). Komentovaná procházka bude zahájena v 10 hodin.

Na komentované procházce bude možnost se seznámit s technikou, která lesníkům v lese pomáhá, vyzkoušet si, jak se připravuje oplocenka nebo jak probíhá vyžínání. Představeny budou běžné druhy lesní zvěře, těžba, zalesňování, ochrana lesa, zkrátka celý proces péče o les. Nebude chybět ani lovecký pes a zasvěcení do tajů myslivosti. Trasa je dlouhá přibližně dva kilometry.

Po ukončení procházky kolem 12. hodiny bude možnost opéct si společně špekáček a ochutnat speciální pivo Lesmistr ze smrkových výhonků. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi a kočárky do terénu, doprava na místo je vlastní. Předpokládané ukončení je ve 13 hodin.

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45153 lidí

Více informací ZDE nebo na emailu trojanova@lesyznojmo.cz. Na akci není nutné se registrovat. Vstup je zdarma.

Den otevřených lesů je celorepubliková akce a lesníci v ní představují svoji činnost v lesích napříč celou Českou republikou. Pořádá ji Sdružení vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů v ČR (SVOL). SVOL se dlouhodobě zasazuje o vlastnická práva nestátních majitelů lesa (soukromých, obecních i církevních), udržitelné hospodaření v lesích a jejich zachování pro příští generace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…