Znojmo: Půl milionu na digitalizaci kamerového systému

14.09.2012 6:31

Přijetí půlmilionové dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje pro město Znojmo na projekt modernizace městského kamerového systému schválila Rada města.

Znojmo: Půl milionu na digitalizaci kamerového systému
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Po deseti letech fungování je již zařízení, které je instalované na služebně městské policie, zastaralé a přechod na digitální signál se jeví jako nezbytný.

Městský kamerový systém ve městě Znojmě byl instalován na přelomu let 2002 a 2003 a od té doby je v nepřetržitém provozu čtyřiadvacet hodin denně.  V současné době je systém provozován na principu analogového provozu a je využito šestnáct.

Získané finanční prostředky se využijí na digitalizaci kamerových bodů, které budou následně připojeny, a zároveň z každého digitalizovaného kamerového bodu bude připojen na záznamové zařízení. Analogová přenosová soustava se poté odstaví a demontuje. Zároveň se pracuje na instalaci vhodného serveru. I v tomto ohledu je město napřed.

To všechno zvýší spolehlivost kamerových bodů, bezpečnost ve městě a jako bonus klesnou současné náklady na jejich údržbu. Strážníkům, zajistí nová technologie snadnější orientaci a uchovávání záznamů, spolehlivější bezpečnostní akce a preventivní zásahy, ale poslouží i profesionálním hasičům.

„Při nástupu na radnici jsme se zavázali ke zvýšení bezpečnosti ve Znojmě. Modernizace kamerového systému krok správným směrem. Věřím, že se tímto občané budou ve městě cítit bezpečněji,“ dodal starosta města Vlastimil Gabrhel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…