Znojmo: Radnice bude monitorovat průjezdnost městskou památkovou rezervací

25.10.2021 19:31 | Tisková zpráva

Rada města schválila instalaci průjezdových senzorů pro měření intenzity dopravy v městské památkové rezervaci (dále MPR). Instalováno bude celkem šest senzorů, které budou měřit data po dobu tří let.

Znojmo: Radnice bude monitorovat průjezdnost městskou památkovou rezervací
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Senzory budou instalovány přímo do vozovky u vjezdů a výjezdů z MPR do konce letošního roku. Bude se jednat o ulice Kollárova, Kovářská, Pontassievská a nám. Svobody. Zaznamenávat budou počet vozidel a jejich délku k rozlišení osobních a nákladních automobilů.

„Výsledky budeme průběžně vyhodnocovat, a jestli to bude situace vyžadovat, zavedeme potřebná dopravní opatření,“ vysvětluje záměr starosta města Znojma Jakub Malačka.

Každý senzor je napájen interní baterií, jejichž životnost je při běžném městském provozu minimálně tři roky. „K senzorům tudíž není potřeba přivádět elektřinu a v případě potřeby je možné jejich přemístění i do jiných lokalit,“ doplňuje Jakub Malačka.

Instalaci senzorů provede firma Topgis, s. r. o. Město do tohoto opatření investuje 301 000 korun bez DPH. Cena zahrnuje instalaci, webovou aplikaci a provoz senzorů na tři roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.