Znojmo: Rekonstrukce Horní České se rozjede za pár dní

09.09.2020 17:57

Dlouho avizovaná rekonstrukce ulice Horní Česká se blíží. Práce na rekonstrukci komunikace, chodníků, veřejného osvětlení a výstavba metropolitní sítě začnou už příští týden. Práce proběhnou i v ulici Malá Michalská. Město tu investuje celkem 20,7 milionů korun.

Znojmo: Rekonstrukce Horní České se rozjede za pár dní
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V první etapě se opraví úsek od křižovatky s ulicí Kovářskou po budovu školy na Horní České 15. Na Horní České se v první fázi prací zrekonstruují vodovodní a kanalizační přípojky. V druhé fázi se odstraní konstrukční vrstvy chodníků, položí se chráničky pro metropolitní síť, vybuduje se veřejné osvětlení a zadláždí se chodníky. Ve třetí fázi se provede rekonstrukce silniční komunikace a parkovacích stání.

Tato etapa by měla být hotová ke konci roku. Následně se bude pokračovat úsekem k Velké Michalské a pracemi na Malé Michalské.

Aktuální dopravní omezení

Od pondělí 7. září do konce listopadu bude uzavřena část ulice Horní Česká, a to v úseku od křižovatky s ulicí Kovářská (u Cyklo Kučera) po vjezd do dvorní části České pošty (mezi domy č. o. 15 a 17). Po dobu provádění prací nebude možné na ulici parkovat. Pro držitele parkovacích karet bude náhradní parkování zajištěno na Horním náměstí v úseku od obchodního domu Baťa po obchod Intral, a to po celý průběh stavebních prací. Zbývající část ulice Horní Česká bude obousměrná.

Vjezd bude povolen pouze vlastníkům nemovitostí, ubytovaným a zásobování, a to pouze v případě, že to bude umožňovat průběh stavby. Pro zásobování bude umožněn příjezd k nemovitosti v uzávěře pouze po domluvě se stavbyvedoucím nebo mimo pracovní dobu od 17:00 do 7:00. Obyvatelé i podnikatelé z Horní České obdrželi do svých schránek podrobnější informace včetně kontaktů na stavební firmu.

Pro pěší bude přístup zachován do všech nemovitostí po celou dobu výstavby s drobným omezením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…