Znojmo: Rekonstrukce mostu přes Dyji začne v září

23.08.2019 20:08

Most, který vede přes řeku Dyji a spojuje ulici Koželužskou s ulicí Mlýnskou, se letos dočká avizované rekonstrukce. Tříměsíční opravy začnou na začátku září. Pro veškerý provoz se most uzavře po vinobraní.

Znojmo: Rekonstrukce mostu přes Dyji začne v září
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Stavba bude firmě předána hned první týden v září. Ta nejprve zahájí práce pod mostem a znemožní se tak provoz pod ním, tedy vodákům. Auta a kolový vláček budou moci po mostu jezdit ještě přibližně 2 týdny. Po Znojemském historickém vinobraní (13. – 15. 9.) bude již most uzavřen pro veškerý provoz.

Kvůli velkému zatížení trpí most částečnými statickými poruchami konstrukce. Práce budou zahrnovat opravy základů pilířů i výměny čtyř dřevěných pilířů. Dále se opraví opěry a zděný pilíř, doplní se křídla mostu u obou opěr a obnoví se i ložiska mostu. Nutné je i vyrovnání nivelety nosné konstrukce, přičemž celá ocelová konstrukce bude očištěna a dostane nový ochranný nátěr, stejně tak jako mostovka. Počítá se i s výměnou poškozených prvků mostovky a doplnění zábradlí.

Rekonstrukci provede firma FIRESTA – Fišer rekonstrukce, stavby a.s., která podala nejvýhodnější cenovou nabídku. Město do rozsáhlé rekonstrukce investuje téměř 9,7 milionů korun. Do budoucna chce navíc investovat i do rozšíření stávající konstrukce mostu.

„Současná šířka mostu odpovídá jednomu jízdnímu pruhu, ale na mostě se potkávají pěší s kočárky či psi s auty nebo turistickým vláčkem, což je nebezpečné. Proto chceme nechat most rozšířit. Vzniknou tak chodníky pro chodce. Tyto plány jsou ve fázi vypracování studie,“ doplňuje místostarosta Malačka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…