Znojmo: Rezervovat termín svatby a vítání občánků můžete nově z pohodlí domova

04.03.2020 19:33

Městský úřad Znojmo spustil nový elektronický systém na rezervaci termínů svateb a vítání občánků. Nabízí tak občanům možnost zjistit z pohodlí domova možné volné termíny a rovnou si je i zamluvit.

Znojmo: Rezervovat termín svatby a vítání občánků můžete nově z pohodlí domova
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Rezervační systém jsme naprogramovali vlastními silami s kolegy z oddělení správy dat a informačních systémů, nekupoval se žádný další specializovaný software. Systém je plně funkční a občané jej mohou používat. Pracovat budeme ještě na grafické stránce systému,“ říká místostarosta Znojma Jakub Malačka.

Princip rezervačního systému je intuitivní a jednoduchý. Na jeho úvodní stránce (přímé odkazy níže) se zobrazí kalendář, občan si zvolí datum a rovnou vidí volné i obsazené časy. Zvolí si čas a v případě svateb má i možnost volby místa. Dalším krokem je vyplnění základních kontaktních údajů do formuláře a odeslání. Po zadání rezervace obdrží občan email s potvrzením a dalšími instrukcemi, co je potřebné vyřídit před samotným obřadem. V případě volby místa sňatku mimo radnici je potřeba do týdne kontaktovat pracovnice matriky.

Rezervační systém je alternativou pro osobní vyřízení rezervace termínu. Občané stále mohou na matriku dojít osobně, vyřídit rezervaci telefonicky či prostřednictvím e-mailu. Jedná se však o jedinou formu, kde jsou schopni vidět volné termíny.

Rezervační systém – svatby ZDE
Rezervační systém – vítání občánků ZDE
Odkaz na rezervační systém naleznete také na webu města, konkrétně na stránce matriky (na úvodní stránce ZDE v Praktických odkazech).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…