Znojmo: Rodičovské kavárny aneb Jak přežít pubertu

26.11.2018 16:01

Vychováváte milé usměvavé vstřícné dítě a to se téměř ze dne na den promění v negativistu s očima trvale obrácenýma v sloup? Pak si určitě nenechte ujít besedu na ZŠ Václavské náměstí, která proběhne 29. listopadu. Beseda je určená nejen rodičům žáků této školy, ale i široké veřejnosti.

Znojmo: Rodičovské kavárny aneb Jak přežít pubertu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jste absolutně nemožní, vaše postoje a názory patří do minulého století. Chraň vás Bůh hlásit se k vaší ratolesti na veřejnosti nebo snad dokonce zavtipkovat na její adresu. Tlučete se do hlavy a přemýšlíte, kde se ve výchově stala chyba… Pokud vyloučíte, že za změnou chování může být nějaká reálná změna v životě dítěte (změna školy, stěhování, úmrtí v rodině, láska, noví kamarádi…), může být na vině puberta. Zcela přirozené vývojové období, kdy se do té doby vychované podřídivé dítě začne vymezovat vůči autoritám a měnit ve svébytného dospělého,“ říká školní psycholožka Eva Kneblová.

Jak toto období zvládnout, aniž bychom riskovali, že dítě sklouzne k povýšenosti, aroganci, nevhodným kamarádům? Kde je nutné tlačit a kontrolovat a kde naopak můžeme nebo spíše musíme povolit uzdu, aby naše dítě mohlo dospět v samostatného člověka, který bude schopný nést odpovědnost za své chování?

Na tyto otázky můžete najít odpovědi na besedě, která proběhne v rámci Rodičovských kaváren na ZŠ Václavské nám. 29. 11. 2018 v 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…