Znojmo: Startuje nominace do nového gastro průvodce #znojmochutna

20.01.2022 21:11 | Tisková zpráva

Počty a kvalita znojemských kaváren a restaurací v posledních letech stále rostou. Během turistické sezóny do Znojma zamíří tisíce návštěvníků. Víte, jaké jsou jejich nejčastější dotazy? – Kam byste nám doporučili zajít na oběd? Máte tip, kde si dáme dobrou kávu? Můžeme někde posedět u sklenky vína? Kam zajít na jedno znojemské?

Znojmo: Startuje nominace do nového gastro průvodce #znojmochutna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Je na čase dát ty nejlepší znojemské podniky na jedno místo, kde se dozvíme nejen hodnocení nezávislých gastro průvodců, ale také všechny informace o tom, co podniky nabízí. Po vzoru regionálního průvodce Centrály cestovního ruchu jižní Moravy a města Brna, který byl vydán pod značkou Gourmet, je na cestě znojemský průvodce #znojmochutna.

Prvním krokem bude nominace podniků, a to jak veřejností, tak ze strany odborníků z regionu. „Nominované podniky budou osloveni ke spolupráci a dostanou možnost představit to nejlepší, co z jejich gastronomické nabídky nabízí. Rozděleni budou do kategorií, podle typu gastro služby. Svůj prostor tak dostanou restaurace a bistra, kavárny a cukrárny, vinotéky a vinařství, pivnice, pivovary a bary. V každé kategorii bude vybrána TOP 10. Jedinou podmínkou k bezplatnému zapojení je poskytnutí 3 voucherů na útratu ve vybraných podnicích, aby tam pak mohli zamířit hodnotitelé,“ popisuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. Nezávislí odborníci z gastro oboru, ale i profesionální gourmet redaktoři budou mít za úkol zhodnotit nejen kvalitu podávaných pochutin a výrobků, ale i servis personálu, atmosféru prostředí a další atributy. Každý z hodnotitelů musí čestně prohlásit, že s žádným z nominovaných podniků není v obchodním ani osobním vztahu. Zpravidla se bude jednat o hodnotitele nepůsobící ve znojemském regionu, tak aby byl výsledek co nejvíce objektivní.

Odměnou pro zapojené podniky nebude jen jejich prezentace v brožuře, která vyjde v druhém pololetí letošního roku, ale také je čeká mediální podpora a dosah, kterou gastro průvodce získá prostřednictvím článků, propagace na sociálních sítích nebo distribucí samotných výtisků. Celý obsah navíc bude k dispozici také na webu.

Cílem projektu je zviditelnit a podpořit nejlépe rozvíjející podniky, které mají svůj provoz ve Znojmě, nebo jeho příměstské části, poskytnout jim mediální prostor a přilákat více zákazníků. Ani ostatní podnikatelé ale nemusí být zklamaní, protože v brožuře i oni dostanou své místo. Formou seznamu s adresami se návštěvník v další části brožury dozví i o nich.

Už máte tip, kde Znojmo nejvíce chutná?
Nominace probíhá ZDE, a to do 22. února 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …