Znojmo: Startuje nominace do nového gastro průvodce #znojmochutna

20.01.2022 21:11 | Tisková zpráva

Počty a kvalita znojemských kaváren a restaurací v posledních letech stále rostou. Během turistické sezóny do Znojma zamíří tisíce návštěvníků. Víte, jaké jsou jejich nejčastější dotazy? – Kam byste nám doporučili zajít na oběd? Máte tip, kde si dáme dobrou kávu? Můžeme někde posedět u sklenky vína? Kam zajít na jedno znojemské?

Znojmo: Startuje nominace do nového gastro průvodce #znojmochutna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Je na čase dát ty nejlepší znojemské podniky na jedno místo, kde se dozvíme nejen hodnocení nezávislých gastro průvodců, ale také všechny informace o tom, co podniky nabízí. Po vzoru regionálního průvodce Centrály cestovního ruchu jižní Moravy a města Brna, který byl vydán pod značkou Gourmet, je na cestě znojemský průvodce #znojmochutna.

Prvním krokem bude nominace podniků, a to jak veřejností, tak ze strany odborníků z regionu. „Nominované podniky budou osloveni ke spolupráci a dostanou možnost představit to nejlepší, co z jejich gastronomické nabídky nabízí. Rozděleni budou do kategorií, podle typu gastro služby. Svůj prostor tak dostanou restaurace a bistra, kavárny a cukrárny, vinotéky a vinařství, pivnice, pivovary a bary. V každé kategorii bude vybrána TOP 10. Jedinou podmínkou k bezplatnému zapojení je poskytnutí 3 voucherů na útratu ve vybraných podnicích, aby tam pak mohli zamířit hodnotitelé,“ popisuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. Nezávislí odborníci z gastro oboru, ale i profesionální gourmet redaktoři budou mít za úkol zhodnotit nejen kvalitu podávaných pochutin a výrobků, ale i servis personálu, atmosféru prostředí a další atributy. Každý z hodnotitelů musí čestně prohlásit, že s žádným z nominovaných podniků není v obchodním ani osobním vztahu. Zpravidla se bude jednat o hodnotitele nepůsobící ve znojemském regionu, tak aby byl výsledek co nejvíce objektivní.

Odměnou pro zapojené podniky nebude jen jejich prezentace v brožuře, která vyjde v druhém pololetí letošního roku, ale také je čeká mediální podpora a dosah, kterou gastro průvodce získá prostřednictvím článků, propagace na sociálních sítích nebo distribucí samotných výtisků. Celý obsah navíc bude k dispozici také na webu.

Cílem projektu je zviditelnit a podpořit nejlépe rozvíjející podniky, které mají svůj provoz ve Znojmě, nebo jeho příměstské části, poskytnout jim mediální prostor a přilákat více zákazníků. Ani ostatní podnikatelé ale nemusí být zklamaní, protože v brožuře i oni dostanou své místo. Formou seznamu s adresami se návštěvník v další části brožury dozví i o nich.

Už máte tip, kde Znojmo nejvíce chutná?
Nominace probíhá ZDE, a to do 22. února 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…