Znojmo: Úsekové měření bude nově na ulici Evropská i v Kuchařovicích

07.01.2022 21:20 | Tisková zpráva

Rada města Znojma schválila na svém prosincovém zasedání výběr dodavatelské firmy na montáž radarů na úsekové měření na ulici Evropská ve Znojmě a na ulici 8. května v obci Kuchařovice. Radary na těchto místech budou měřit auta jedoucí nepřiměřenou rychlostí. Město zde investuje 3,3 milionů korun bez DPH.

Znojmo: Úsekové měření bude nově na ulici Evropská i v Kuchařovicích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Radar na Evropské ulici bude měřit úsek od areálu „Traktorka“ po křižovatku s ulicí Šatovská v celkové délce 475 metrů. V Kuchařovicích bude měřen úsek podél celé ulice 8. května od začátku po konec obce v obou směrech v délce 865 metrů. S instalací a zahájením provozu by se mělo začít v první polovině tohoto roku.

„Naším cílem není výběr pokut, ale zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti pro přecházející chodce. Úsekové měření, které provozujeme v příměstské části Kasárna ukázalo, že jde o efektivní řešení. Nechceme vybírat pokuty za momentální překročení rychlosti, jako to dělají některá města na výjezdu z nich, ale skutečně nám jde o zklidnění dopravy na celém průjezdu.“ uvádí starosta města Jakub Malačka.

Realizaci provede firma AŽD Praha s.r.o., která byla vybrána ve veřejné zakázce.

Úsekové měření
U metody úsekového měření rychlosti jde o výpočet rychlosti na základě časů průjezdu dvou bodů, kterým je ohraničený měřený úsek. Pracuje se s rychlostí průměrnou, nikoli okamžitou. V případě odchylky od maximální povolené rychlosti je vozidlo, resp. jeho poznávací značka, vyfoceno. Přestupky následně řeší MěÚ Znojmo, odbor dopravy. Dle naměřené rychlosti se výše sankcí pohybuje mezi 500 – 2 500 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě