Znojmo: V nabídce pro turisty přibyde nová prohlídková trasa historického centra

21.03.2018 7:35

Turisté ve Znojmě budou moci od letošního roku využít další nové prohlídkové trasy. „Teď nemám na mysli prohlídkový okruh po nově opravených věží a po hradebním opevnění, který budeme slavnostně otevírat 11. dubna. Ale pravidelnou komentovanou prohlídku historického centra města Znojma, která dosud v nabídce chyběla,“ vysvětluje starosta Jan Grois.

Znojmo: V nabídce pro turisty přibyde nová prohlídková trasa historického centra
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Komentované prohlídky města pro jednotlivce, případně rodiny s dětmi, malé skupinky kamarádů, tedy pro kohokoliv, kdo do Znojma nezavítá na organizovanou návštěvu, jsme dosud neměli stabilně v nabídce. Byly možné pouze předem na objednávku. Přitom o ně byl velký zájem, zejména v posledních dvou letech se lidé v informačním centru tázali, zda by se mohli účastnit takové prohlídky města. Od letošní sezóny tomu proto bude už jinak,“ dodává starosta Grois.

Komentovaná prohlídka města bude probíhat každý den od 13.00 hodin, a to od 28. dubna do 31. října, trvat bude cca 1,5 hodiny.

„Začíná se u radniční věže, dále se jde přes Horní náměstí na vyhlídku na ulici Přemyslovců, následně turisté zavítají ke znojemskému hradu, starým městem projdou ke kostelu sv. Mikuláše a přes Masarykovo náměstí se vrátí zpět k radniční věži. Návštěvníci na trase uvidí ty nevýznamnější památky Znojma v čele s rotundou sv. Kateřiny,“ doplňuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy, která provozuje Turistické informační centrum na Obrokové ulici. Právě tam budou k zakoupení vstupenky na prohlídku.

„Ještě je zajímavé dodat, že touto novinkou vlastně maximálně využijeme tým průvodců. Jedni a ti samí průvodci budou totiž ráno a odpoledne provádět po hradebním opevnění a věžích a mezitím se chopí prohlídky centra města,“ dodává Koudela.

Cena komentované prohlídky centra Znojma je 80 Kč, snížená 50 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + max. 3 děti) je 200 korun. Pro organizované skupiny je samozřejmě možné domluvit si komentovanou prohlídku města individuálně, a to přes Turistické informační centrum. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…