Znojmo: V rámci oslav 300 let pivovaru uložili časovou schránku

04.08.2020 17:33

Znojmo letos slaví 300 let od doby, kdy byl vystavěn městský pivovar v místě prvního hradního nádvoří, kde se nachází rotunda sv. Kateřiny. Sobotní oslavy proto přinesly nejen vydařenou narozeninovou párty, ale organizátoři zanechali ve zdi pivovaru také odkaz budoucím generacím.

Znojmo: V rámci oslav 300 let pivovaru uložili časovou schránku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Časovou schránku mají Znojemští otevřít přesně za 100 let, tedy 1. 8. 2120. Nechybí v ní pivo, pivní pálenka ani narozeninový pivní speciál „1720“ uvařený podle původní receptury. Kromě toho do časové schránky vložili také víno, aktuální tisk nebo dopisy starosty Jana Groise a ředitele Znojemského městského pivovaru Miroslava Harašty.

Živo bylo po celé odpoledne i večer na stage u rotundy, v ulici Hradní i na pivovarské Zahrádce. Každé místo nabídlo nejen stánky s točenými pivem, ale také hudební program. Oblíbené byly i prohlídky pivovaru nebo degustace se sládkem. Kdo chtěl, mohl si vyrobit etiketu na vlastnoručně načepované pivo, a odnést si tak originální dárek.

V září a na podzim chystá radnice další program k oslavám 300. výročí. V areálu pivovaru bude umístěna výstava pod názvem Minulost, současnost a budoucnost pivovaru ve Znojmě, areál pivovaru bude také hlavním dějištěm zářijových Dnů evropského dědictví i doprovodného programu listopadového Dne otevřených dveří radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…