Znojmo: V ulici Marušky Kudeříkové dokončují chodníky. Komunikace se opravují i na dalších místech

18.11.2020 11:11

V ulici Marušky Kudeříkové a části ulice Jindřicha Hořejšího ve Znojmě dokončují rekonstrukci chodníků a části veřejného osvětlení. Jedná se o první etapu prací v této lokalitě.

Znojmo: V ulici Marušky Kudeříkové dokončují chodníky. Komunikace se opravují i na dalších místech
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Následovat budou práce na nových chodnících Na Rejdišti a nakonec i ze strany ulice Vídeňská třída. Práce by měly být dokončeny do konce roku. Město tu investuje více než 3 100 000 korun.
Pokračují i další investice. Komunikace a chodníky se letos opravovaly na více místech ve Znojmě. Některé jsou již dokončené – rekonstrukce povrchu v ulicích Alšova a Mládeže, oprava komunikace v části ulice Pod Sv. Janem v Příměticích nebo oprava cesty ke koupaliště v Mramoticích. Jiné jsou stále v běhu.

Stále se pracuje v Načeraticích, kde budují nové chodníky kolem průtahu, který vede obcí a je ve vlastnictví kraje, a to na náklady města (cca 10 milionů korun). Hotovo tu má být ke konci roku.

Do konce listopadu dokončí své práce stavbaři v ulici Fejfalíkova, ulice bude mít nový povrch, chodníky a veřejné osvětlení. Náklady jsou tu 8 milionů korun, přičemž součástí rozpočtu je tu i rekonstrukce veřejného osvětlení a chodníku na jedné straně ulice Legionářská.

Rušno je v ulici Horní Česká, kde probíhá rekonstrukce, v rámci níž dojde k opravě chodníků, veřejného osvětlení a vybudování trasy metropolitní sítě. Do konce roku je v plánu dokončit první etapu prací, tedy v úseku od křižovatky s ulicí Kovářskou po budovu školy na Horní České 15. Následně se bude pokračovat úsekem k Velké Michalské a pracemi na Malé Michalské. Investice tu je 20,9 milionů korun.

„Kromě plánovaných velkých investic, jako je rekonstrukce Horní České, se snažíme vyslechnout i přání občanů a provádět opravy i na místech, kde nás na to sami upozorní. Na takové opravy a údržbu máme vždy položku v rozpočtu. Díky tomu jsme mohli vyhovět podnětům, jako je oprava cesty z Cínové hory směrem k Citonicím, zpevnili jsme povrch cesty v zahrádkářské lokalitě Leska nebo na ZŠ Pražská jsme v areálu školy nechali zasypat a zadláždit plochu po bývalém bazénku,“ vyjmenovává Jakub Malačka, místostarosta města. 

Na základě podnětů od občanů města se opravuje i komunikace v části vnitrobloku mezi ulicemi Janáčkova a 28. října.

Tyto opravy komunikací stály město přibližně 2,2 milionů korun (celková částka za cesty v lokalitách Leska a Cínová hora, cesty ve vnitrobloku Janáčkova – 28. října a dlažba u školy na Pražské).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.