Znojmo: Více zeleně, laviček a stínu. I takové názory zaznívaly v anketě k Hornímu náměstí

07.08.2021 10:52

Město Znojmo 7. července spustilo anketu, jejímž cílem bylo zjistit názor občanů na současný vzhled Horního náměstí, které chce vedení města zatraktivnit dle přání občanů. Anketa se zaměřovala na spokojenost, vodní prvek, zeleň nebo nabídku občerstvení. Během měsíce se zapojilo více než 1 100 respondentů.

Znojmo: Více zeleně, laviček a stínu. I takové názory zaznívaly v anketě k Hornímu náměstí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jsem moc rád, že se Znojmáci zapojili do ankety a vyjádřili svůj názor k tomuto náměstí. Již delší dobu reflektuji nespokojenost místních s tímto prostorem. Řeším proto možné úpravy s památkovou péčí a hledáme společně možnosti úprav, který by byly schůdné pro obě strany. Nezapomínáme také na to, že náměstí slouží stánkům, trhům a různým společenským akcím, které zde chceme zachovat,“ říká starosta Jakub Malačka.

Jaké jsou výsledky ankety?

Svůj názor vyjádřilo dvakrát více žen, než mužů. Přes 86 % respondentů vyjádřilo nespokojenost se současnou podobou Horního náměstí a uvítalo by zde více zeleně a nový vodní prvek. Co nebylo tak jednoznačné, byla otázka současného dřevěného stánku a nabídky občerstvení na náměstí. 46 % respondentů je pro odstranění stánku, zatímco 54 % je pro jeho zachování. Podobně vyšlo hodnocení nabídky občerstvení, 42 % respondentů by uvítalo rozšíření nabídky a 58 % si myslí, že je nabídka dostatečná.

Součástí dotazníku byla také možnost vyjádřit svůj názor v otevřené otázce. Nejčastěji se respondenti shodovali v tom, aby se zde vysázely vzrostlé stromy, přidal vodní prvek, lavičky, omezil se počet parkujících aut a rozšířila nabídka občerstvení.

„Než se do něčeho konkrétního pustíme, chtěli jsme slyšet názor občanů. Výsledky ankety nás ujistili v tom, že je potřeba náměstí upravit,“ vysvětluje starosta Jakub Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…