Znojmo: Zápis dětí do základních škol proběhne v dubnu, do mateřských škol v květnu

05.03.2019 16:01

V sobotu 6. dubna se bude konat zápis dětí do prvních tříd základních škol zřizovaných městem Znojmem pro školní rok 2019/2020. Do mateřských škol proběhne zápis ve čtvrtek 9. května.

Znojmo: Zápis dětí do základních škol proběhne v dubnu, do mateřských škol v květnu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Děti budou přijímány do základních a mateřských škol na základě předem zveřejněných kritérií. Bližší informace k zápisům rodiče získají přímo na jednotlivých ředitelstvích škol.

Spádové obvody jednotlivých základních škol jsou uvedeny v Obecně závazné vyhlášce č. 8/2018. V souladu s touto vyhláškou je ředitel spádové školy povinen přednostně přijmout žáky s místem trvalého pobytu ve školském obvodu spádové školy. Tímto opatřením není dotčeno právo rodičů vybrat si pro své dítě školu jinou než spádovou. 

K zápisu do ZŠ se dostaví všechny předškolní děti narozené od 1. září 2012 do 31. srpna 2013, děti, jejichž rodiče budou žádat o odklad povinné školní docházky, i děti, kterým byl v loňském roce povolen odklad povinné školní docházky. U zápisu je nutno předložit rodný list dítěte a občanský průkaz rodičů. V případě, že se trvalý pobyt dítěte neshoduje s trvalým pobytem rodiče, předloží rodiče potvrzení o trvalém pobytu dítěte. 

Spádové obvody mateřských škol jsou uvedeny v Obecně závazné vyhlášce č. 7/2018. Předškolní vzdělávání je určeno dětem ve věku zpravidla od 3 do 6 let, nejdříve však pro děti od 2 let. Od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte, je  předškolní vzdělávání povinné. V den zápisu do mateřských škol, 9. května 2019, přinese zákonný zástupce dítěte vyplněnou žádost, dále originál rodného listu dítěte a občanský průkaz k ověření uvedených údajů. Po ověření bude žádost zaevidována a bude vám přiděleno registrační číslo dítěte. Žádost musí obsahovat všechny náležitosti a originální vyjádření lékaře ke zdravotnímu stavu dítěte. Bez lékařského potvrzení je žádost neplatná a nebude zaevidována. 

Výsledek řízení o přijetí ke vzdělávání se řídí dle stanovených kritérií. Seznam bude zveřejněn na veřejně přístupném místě ve škole, a to po dobu 15 dnů. Zveřejněním seznamu se považují rozhodnutí, kterými se vyhovuje žádostem o přijetí ke vzdělávání za oznámená. 

Obě vyhlášky najdete ZDE pod odborem školství, kultury a památkové péče v sekci Právní předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…