Znojmo: Zastupitelstvo podpořilo 48 sportovních klubů. Hlavním sportem ve Znojmě zůstává hokej

06.03.2018 17:31

Na svém včerejším zasedání přidělovali zastupitelé rovněž dotace do oblasti sportu. Znojemští sportovci letos od města obdrží celkem 22 333 000 korun, které putují do pokladen 48 sportovních klubů. Shodli se na tom zastupitelé napříč politickým spektrem. Nejvíce podporovaných sportem ve městě zůstává hokej.

Znojmo: Zastupitelstvo podpořilo 48 sportovních klubů. Hlavním sportem ve Znojmě zůstává hokej
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Veřejnost se nejčastěji dozvídá o dotacích pro ty největší kluby, já bych ale rád podotkl, že myslíme i na ty menší sporty. Podporujeme fotbal, americký fotbal, plavce, atletiku, volejbal, basketbal, kanoistiku, gymnastiku, lukostřelce, squashisty, country tance a další. Oproti jiným městům investujeme do podpory sportu ve větší míře a soustavně,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Nejvíce peněz získá letos na podporu své činnosti hokejový klub HC Orli Znojmo, který hraje mezinárodní EBEL ligu, a to 8 milionů korun. Hokej je ve Znojmě dlouhodobě sportem číslo jedna. Průměrná návštěvnost na domácích zápasech je 3 000 diváků a hokejisté Znojmo dobře reprezentují na mezinárodní scéně.

Fotbalisté 1. SC Znojmo, hrající stabilně druhou nejvyšší fotbalovou ligu, obdrží na svou činnost dotaci ve výši 2,6 milionů korun.

Mládežnické týmy hokejistů a fotbalistů získají z dotací celkem 6 milionů korun. „Mládežnický sport je pro nás prioritou, protože v dnešní líné počítačové době je důležité vést naše děti k pohybu a aktivnímu trávení volného času,“ doplňuje starosta Grois.

Florbalisté TJ Znojmo, jejichž A-tým hraje nevyšší florbalovou ligu a mládežnické oddíly sklízejí jeden úspěch za druhým, letos od města obdrží finanční podporu ve výši 1,2 milionů korun.

„Nutno dodat, že přímé dotace klubům nejsou jediným způsobem, jak sport podporujeme. Investujeme do našich sportovišť, opravujeme je, koupili jsme halu na Dvořákově ulici a plánujeme výstavbu nového krytého bazénu. Do toho se snažíme vycházet klubům vstříc, aby mohli platit menší než komerční nájemné a na bedrech rodičů tak nebyly zbytečné vysoké náklady spojené se sportováním jejich dětí,“ dodává starosta Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …