Znojmo: Zeď ve Starém městě budou muset sanovat důkladněji

21.02.2020 17:57

Sanaci zdi ve Starém městě, která byla po demolici rodinného domu ve špatném technickém stavu, schválili radní na svém minulém zasedání.

Znojmo: Zeď ve Starém městě budou muset sanovat důkladněji
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Než se však firma mohla pustit do práce, došlo k neočekávanému sesunutí další části zdi včetně části chodníku. Původní výběrové řízení tak bude zrušeno, neboť bude potřeba větších sanačních prací.

O záměru sanace zdi v tzv. Jámě jsme informovali minulý týden – viz ZDE. V pondělí však došlo k neočekávanému sesunutí další části zdi včetně části chodníku. „Pěším je do této lokality vstup zakázán, tak se nikomu nic nestalo. Proběhlé výběrové řízení nicméně musíme zrušit a celou věc řešit jinak, protože nyní bude potřeba provést i práce, se kterými původní výběrové řízení nepočítalo,“ vysvětluje místostarosta Jakub Malačka.

Na současný stav se byl dívat statik i hasiči. „Další sesunutí je nepravděpodobné, lokalitu jsme nicméně přesto nechali uzavřenou. Nyní řešíme, jak co nejrychleji vybrat firmu, která by tuto havárii mohla neprodleně začít řešit a zeď i chodník co nejrychleji sanovala,“ dodává Malačka. Do té doby bude zeď provizorně zapřena.

Demolice rodinného domu, který je v soukromém vlastnictví, proběhla v minulém roce. Po demolici se odhalila zeď, která je ve vlastnictví města a která se do té doby opírala o rodinný dům, avšak poté se ukázala být jako možná problematická. Město proto nechalo udělat statické posouzení zdi, k návrhu sanace zdi se museli vyjádřit památkáři, následně hledalo město zhotovitele prací. Kvůli počasí se s opravami mělo začít právě až v následujících dnech/týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…