ODS: Chceme zapojit do výroby bavlněných roušek a dalších ochranných pomůcek české výrobce

22.03.2020 10:07

V celé republice je stále velký nedostatek roušek a ochranných pomůcek, proto občanští demokraté považují za správné zavést státní podpůrný program, který zadá výrobu roušek a ochranných pomůcek českým výrobcům.

 ODS: Chceme zapojit do výroby bavlněných roušek a dalších ochranných pomůcek české výrobce
Foto: ODS
Popisek: ODS

Cílem programu je zajištění dostatečného množství roušek a ochranných pomůcek pro obyvatelstvo, práce pro české firmy a snížení nákladů státu. Výrobci jsou připraveni začít s výrobou okamžitě.

„Momentálně řešíme nedostatek roušek i dalších ochranných prostředků v celé České republice. Kromě dodávek ze zahraničí považujeme za správné a důležité zavedení státního podpůrného programu podpory výroby roušek a případně i dalších ochranných pomůcek v České republice. Schopných a adaptabilních výrobců a firem máme mnoho, často jsou ochotní a připravení se přizpůsobit a začít s výrobou a jednoznačně si zaslouží v těchto dnech podporu. Zajistíme tak roušky a další ochranné pomůcky pro obyvatelstvo, práci pro české firmy a snížíme náklady státu,“ sdělil předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Kolem nedostatku ochranných pomůcek panuje stále chaos. Prioritou je rozhodně rychlost a množství, ale s ohledem na problémy s jejich transportem do republiky prosíme vládu, aby co nejrychleji zadala zakázku na výrobu českým podnikům. Ty deklarují svou připravenost dodat látkové roušky v dostatečném množství, a zároveň tímto krokem podpoříme českou ekonomiku,“ řekl první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…