TOP 09 hospodaří odpovědně a bez dluhů

30.03.2018 14:47

TOP 09 je rozpočtově odpovědnou stranou. Dokazují to, stejně jako v předchozích letech, výsledky jejího hospodaření, které strana zveřejnila. Výroční zpráva za rok 2017 je už přesně podle zákona k dispozici Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí, ale také zcela transparentně na webu top09.cz.

 TOP 09 hospodaří odpovědně a bez dluhů
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

TOP 09 v roce 2017 evidovala náklady ve výši 109,760 miliónů korun, na straně výnosů bylo 85,546 miliónů korun. Strana své hospodaření přesto skončila bez dluhů.

Za volební kampaň do Poslanecké sněmovny strana vynaložila 74,844 miliónů korun. Největším příjmem v hospodaření TOP 09 byl státní příspěvek ve výši 67,981 miliónů korun. Během roku 2017 strana přijala celkem 1 015 darů. Od dárců strana získala 13,596 milionů korun a od členů vybrala na příspěvcích více než 3,855 milióny korun. Největší dar získala TOP 09 od čestného předsedy Karla Schwarzenberga, který přispěl 1,05 miliónu korun. Nejmenší přijatý dar byl v hodnotě 25 korun. Kvůli volbám si strana loni vypomohla úvěrem ve výši 9, 128 miliónu korun, který za měsíc celý splatila.

„TOP 09 se po celých devět let od svého vzniku chová jako odpovědná strana. Vážíme si každého daru, nejen od našich sympatizantů ale i od členů a s jejich penězi zacházíme naprosto transparentně,“ uvedla generální sekretářka TOP 09 Marcela Masná.

Kompletní výroční zprávu najdete ZDE.

Celé hospodaření strany v průběhu jednotlivých let najdou zájemci na webu top09.cz. Seznam dárců strana zveřejňuje a aktualizuje na svém webu průběžně celý rok. Transakce darů je také možné ověřit na transparentním bankovním účtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.