ANO 2011, SOS a nezávislí: Postrádáme sebereflexi a pokoru k výsledku voleb

04.10.2022 19:09

Prohlášení vítězného uskupení „ANO 2011, SOS a nezávislých“ k zveřejněné dohodě o vytvoření koalice 2022-2026 ve městě Frýdlantu

ANO 2011, SOS a nezávislí: Postrádáme sebereflexi a pokoru k výsledku voleb
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

1. Respektujeme uzavřenou dohodu nové vládnoucí koalice (druhé ODS Frýdlant, čtvrtého Místního hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, Frýdlant, pátých Nezávislí pro Frýdlant a posledních šestých SLK Frýdlant) vzešlou v souladu s demokratickými principy většinového systému. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

2. Cílem povolebního vyjednávání našeho vítězného uskupení „ANO 2011, SOS a nezávislých“ bylo sestavení koalice poměrným zastoupením dle výsledků komunálních voleb spolu s druhou ODS a třetím Frýdlant sobě. Pro tuto variantu, jak se ukázalo záhy, však chyběla vůle ze strany ODS.

3. Neztotožňujeme se s nepoměrným zastoupením koaličních stran ve výkonných orgánech města, především na postech nově navrženého starosty Ing. Dana Ramzera a nově navrženého místostarosty Jiřího Stodůlky (oba z ODS).

4. U dojednané vládnoucí koalice, která odsunula první a třetí nejúspěšnější volební uskupení na druhou kolej, postrádáme sebereflexi a pokoru k výsledku voleb.

5. Prioritou domluvené koalice není shoda v programových bodech, která je u všech volebních uskupení podobná, ale udržení stávajících funkcí ve vedení města.

6. Koalici vnímáme jako pokračování silové politiky vlády jedné strany, bez náznaku kompromisů, bez široké shody s ostatními a s povýšeným vystupováním některých jednotlivců. Od těchto praktik se rázně distancujeme. Ne vše, co vypadá jako růže, i jako
růže voní.

7. Narychlo postavená křehká koalice stojící na minimálním počtu 11 zastupitelů nepřinese v tomto krizovém období tolik potřebnou stabilitu a jistotu, a pro ODS bude těžké tento umělý slepenec udržet při životu.

8. Strany vládnoucí koalice tím vyslaly jednoznačný signál frýdlantským občanům, že k jejich vůli po změně nebude ani náznakem přihlédnuto.

9. Tento společný postup koaličních stran polarizuje již tak neklidnou společnost a do značné míry přispívá k prohlubování nespokojenosti občanů města.

10. Je nám upřímně líto všech občanů, kteří se svými hlasy snažili o změnu poměrů na frýdlantské radnici, ať už volili kohokoliv. Jejich zklamání si bereme osobně a s tímto stínem nedobrovolně přijímáme svou opoziční roli v zastupitelstvu města.

11. Děkujeme všem voličům „ANO 2011, SOS a nezávislých“ za letošní podporu a pevně věříme, že naše práce v zastupitelstvu města v nadcházejících čtyřech letech bude pro Vás přínosem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL