ANO 2011, SOS a nezávislí: Postrádáme sebereflexi a pokoru k výsledku voleb

04.10.2022 19:09

Prohlášení vítězného uskupení „ANO 2011, SOS a nezávislých“ k zveřejněné dohodě o vytvoření koalice 2022-2026 ve městě Frýdlantu

ANO 2011, SOS a nezávislí: Postrádáme sebereflexi a pokoru k výsledku voleb
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

1. Respektujeme uzavřenou dohodu nové vládnoucí koalice (druhé ODS Frýdlant, čtvrtého Místního hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, Frýdlant, pátých Nezávislí pro Frýdlant a posledních šestých SLK Frýdlant) vzešlou v souladu s demokratickými principy většinového systému. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

2. Cílem povolebního vyjednávání našeho vítězného uskupení „ANO 2011, SOS a nezávislých“ bylo sestavení koalice poměrným zastoupením dle výsledků komunálních voleb spolu s druhou ODS a třetím Frýdlant sobě. Pro tuto variantu, jak se ukázalo záhy, však chyběla vůle ze strany ODS.

3. Neztotožňujeme se s nepoměrným zastoupením koaličních stran ve výkonných orgánech města, především na postech nově navrženého starosty Ing. Dana Ramzera a nově navrženého místostarosty Jiřího Stodůlky (oba z ODS).

4. U dojednané vládnoucí koalice, která odsunula první a třetí nejúspěšnější volební uskupení na druhou kolej, postrádáme sebereflexi a pokoru k výsledku voleb.

5. Prioritou domluvené koalice není shoda v programových bodech, která je u všech volebních uskupení podobná, ale udržení stávajících funkcí ve vedení města.

6. Koalici vnímáme jako pokračování silové politiky vlády jedné strany, bez náznaku kompromisů, bez široké shody s ostatními a s povýšeným vystupováním některých jednotlivců. Od těchto praktik se rázně distancujeme. Ne vše, co vypadá jako růže, i jako
růže voní.

7. Narychlo postavená křehká koalice stojící na minimálním počtu 11 zastupitelů nepřinese v tomto krizovém období tolik potřebnou stabilitu a jistotu, a pro ODS bude těžké tento umělý slepenec udržet při životu.

8. Strany vládnoucí koalice tím vyslaly jednoznačný signál frýdlantským občanům, že k jejich vůli po změně nebude ani náznakem přihlédnuto.

9. Tento společný postup koaličních stran polarizuje již tak neklidnou společnost a do značné míry přispívá k prohlubování nespokojenosti občanů města.

10. Je nám upřímně líto všech občanů, kteří se svými hlasy snažili o změnu poměrů na frýdlantské radnici, ať už volili kohokoliv. Jejich zklamání si bereme osobně a s tímto stínem nedobrovolně přijímáme svou opoziční roli v zastupitelstvu města.

11. Děkujeme všem voličům „ANO 2011, SOS a nezávislých“ za letošní podporu a pevně věříme, že naše práce v zastupitelstvu města v nadcházejících čtyřech letech bude pro Vás přínosem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Čučkař generálmajorem

17:17 Štěpánek (Trikolora): Čučkař generálmajorem

Zatímco prezident Zeman vrchního čučkaře Michala Koudelku do generálské hodnosti opakovaně vůbec nej…