ANO: Jan Hýsek toho o sobě hodně zamlčel

09.07.2014 10:40

Odpověď na obvinění bývalého člena ANO na Královéhradecku Jana Hýska v rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz.

ANO: Jan Hýsek toho o sobě hodně zamlčel
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Jan Hýsek byl na kandidátní listině do parlamentních voleb Královéhradeckého kraje na druhém místě. Tato kandidátka byla odsouhlasena krajským předsednictvem. Pan Hýsek nebyl spokojen s pozicí číslo dvě a požadoval po krajském předsedovi panu Plzákovi, ať na Výboru hnutí ANO vyjádří jeho nespokojenost s kandidátkou a pořadím. Pan Plzák přednesl dle požadavku pana Hýska na Výboru výtky ke stavu na kandidátce a uvedl, že pro pana Hýska požadují pozici číslo 1.

Výbor nesouhlasil s účastí pana Hýska na kandidátní listině (z důvodu dohody pana Hýska a pana Faltýnka, kdy při přijímání členů Jan Hýsek slíbil, že v případě členství v ANO nebude kandidovat na žádný post – byly známy špatné zkušenosti z doby, kdy pan Hýsek působil v hnutí Východočeši.)

Tuto informaci o dohodě pan Hýsek zamlčel. Výbor doporučil bližší spolupráci s hnutím Východočeši při úpravě nové kandidátní listiny. Krajské předsednictvo informovalo pana Hýska o jednání Výboru a o jeho vyloučení z kandidátky a důvody, které k tomu vedly.

Oslovili jsme paní  Berdychovou a na místo pana Hýska kandidovala paní Berdychová. Novou kandidátku schválilo Krajské předsednictvo Královéhradeckého kraje a Výbor hnutí. Pan Hýsek pravdivě neinformoval členy v oblasti Hradec Králové o důvodech, které k tomu vedly a někteří odstoupili z kandidátní listiny.

Kricnarová Darina - Krajská manažerka za Královéhradecký kraj
Roman Chromý - Oblastní předseda Trutnov
Jan Borůvka - Oblastní předseda Náchod
Petr Sadovský - Oblastní předseda Rychnov n.Kněžnou

Co se týká přípravy kandidátek v Královéhradeckém kraji, tak máme sestaveno 22 kandidátních listin za Politické hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.