ANO: Rok 2020 v Liberci

30.12.2020 8:39

Rok 2020 byl ve znamení změn, které nás vedly k přehodnocení životních i pracovních hodnot, na které musel v rámci své činnosti reagovat i zastupitelský klub hnutí ANO.

ANO: Rok 2020 v Liberci
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Svými aktivitami však nadále realizoval a připravoval projekty na rozvoj města. Pracoval ve výborech města, v dozorčích radách městských společností a odborných komisích.

Město Liberec čerpá z dotačních programů IPRÚ na realizaci projektů částku 800 mil. Kč. Tyto prostředky umožní pokračovat ve výstavbě sociálního bydlení s celkovou kapacitou 33 a v přípravě máme dalších 49 bytů. V roce 2020 se podařilo dokončit rekonstrukci 16 škol.  Velký úspěch vidíme v zahájení rekonstrukce Liebiegova paláce jako mezigeneračního komunitního Centra aktivního života.

Díky zapojení poslanců z hnutí ANO byla dořešena dotace na oprávněný požadavek občanů z Ruprechtic na stavbu tolik potřebného vodojemu Horská. Aktivně jsme se zapojili do řešení „libereckého strašáka“ budovy URAN a nového sběrného dvora s kompostárnou.

Připravujeme projekt na využití areálu LVT, který bude ve prospěch širokému spektru obyvatel města. Vedle toho řešíme problém s bytovými družstvy, znovu za spolupráce s poslanci. Našim cílem je dostát morálnímu závazku vůči obyvatelům družstevníkům a převést jim byty za co nejlepších podmínek. Nezahálíme ani v oblasti sportu, kde připravujeme potřebnou rekonstrukci bazénu a atletického stadionu, a v závěru roku byla dokončena nová sjezdovka na Ještědu.

Město Liberec není v dobré finanční kondici kvůli dluhu z minulosti, proto je nutné spořit a efektivně plánovat. Rok 2020 nebyl snadný, ale věříme, že se nám mnoho ještě podaří uskutečnit.

Všem Liberečanům děkujeme za podporu, trpělivost a statečnost s jakou tento neobyčejný rok zvládli. Jsme tu pro vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii