Adam (ÚSVIT): Dálnice Brno - Vídeň je v nedohlednu

16.08.2014 20:37

Dostavba kvalitního silničního spojení mezi Brnem a Vídní je stále v nedohlednu. Navíc se teď ještě objevil problém, kdy Rakušané zvažují, že namísto čtyřproudé komunikace postaví v části dosud nedokončeného úseku R52 pouze dva pruhy.

Adam (ÚSVIT): Dálnice Brno - Vídeň je v nedohlednu
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Je to jedna z nejhanebnějších záležitostí, kde na sebe nejrůznější státní instituce shazují vinu. Ministerstvo dopravy na Jihomoravský kraj a naopak. Před každými volbami všichni politici deklarují, že dostavba bude vyřešena a dílo dokončeno. Věřím i tomu, že mnozí upřímně chtějí silniční spojení dokončit. Bohužel za současného stavu legislativy i hrstka lidí dokáže třeba i pod vymyšlenou záminkou zablokovat plánování a výstavbu takto důležité komunikace.

Stát by měl v takto zásadních záležitostech mít možnost určitého práva veta, kdy řekne: „Takhle to bude a hotovo.“ Rakousku musíme být solidní partner, a ne kašpárek, který se jen zpovzdálí usmívá, občas něco plácne, ale raději nic neudělá. Je to smutné. Vím, že politici z jižní Moravy chtějí kvalitní silnice, ale podívejme se na výhled Státního fondu dopravní infrastruktury do roku 2020, kde je tento region znázorněn jako jedna velké bílá plocha. Žádný plán, žádná koncepce. Takto se kvalitní stát budovat nedá. Viďte, pane premiére, náhodou také z jižní Moravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce