Adámková (ANO): Milý Tome, jsem ráda, že víš, že vláda nedává peníze ze svého

04.05.2022 19:21

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 4. května 2022 k zákonu o pojistném na veřejné zdravotní pojištění

Adámková (ANO): Milý Tome, jsem ráda, že víš, že vláda nedává peníze ze svého
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Lékařka Věra Adámková

Vážený pane kolego, milý Tome,

mně se moc líbil samozřejmě ten příspěvek, jsem ráda, že jsi to tak aktivně poslouchal. Jenom musím říci, že člověk se opakovaně dopouští takových těch opakovaných chyb. A samozřejmě chápu všechny politické věci a politická zadání. Jenom musím říci, protože se známe opravdu s panem doktorem asi třicet let, že situace je tam tak, že v době covidu, a já tady tu vstřícnost z druhé strany teď nevidím, tak ta Babišova vláda, která byla tak hrozná, špatná a tak dále podle vás, měla takzvaný opoziční covid tým, kde já jsem jeho součástí nebyla.

A musím říci, že pan ministr Vojtěch podle našeho názoru se možná bavil více s tímto opozičním covid týmem a radil než tedy s kýmkoli jiným. Čili se domnívám, že kolegové, kteří jsou od vás, a asi tam byli přítomni, my tam opravdu nechodili, tak možná ti by mohli lépe osvětlit, a nechci to tady vysvětlovat, jak se tam hovořilo, do čeho mohli zasahovat, a měli informace. Čili všechny ty informace tam byly. A opravdu tento covid tým byl. To jenom proto, že tady ty informace zase nemáš ty, tak samozřejmě my je osvětlíme.

A prostřednictvím paní předsedající, jsem ráda, že víš, že vláda nedává peníze ze svého, to jsem ráda, že v tom se shodneme. Ovšem nemůžeme souhlasit s tím, že se sníží o 400 korun platba za jednoho státního pojištěnce. A budeme jim tvrdit nebo tedy vaše vláda jim bude tvrdit, že zachováme kvalitu zdravotní péče, protože to byste byli schopni vyřešit kvadraturu kruhu. A to zatím nikdo neumí.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.