Andrla (SPR-RSČ ): Je třeba zabývat se také ochranou zvířat

09.09.2017 20:16

Rozšířili jsme náš bod programu o ochraně zvířat, na pět - dle nás nutných bodů, kterými by se měla kulturní společnost zabývat. Jako jediní tak přicházíme s tím, co tady mělo být řešeno už desetiletí zpět, ale nikdo to neřešil, spíše se to přehlíželo.

Andrla (SPR-RSČ ): Je třeba zabývat se také ochranou zvířat
Foto: archiv Romana Andrly
Popisek: Roman Andrla

V této zemi neexistuje politické uskupení, které by se podrobněji zajímalo o ochranu zvířat, celé desetiletí to nikdo neřeší. My, jako jediní přicházíme s obsáhlejší programem na ochranu zvířat!

Ochrana zvířat

Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka

PROSADÍME ZVÝŠENÍ TRESTU ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT (usmrcení, zmrzačení, špatná výživa, nevhodné životní podmínky a jiné způsoby trýznění zvířat).

1) Říkáme NE pokusům na zvířatech

Nepodporujte toto zbytečné týrání a kupujte značky jen s certifikátem HCS / HHPS. Ony při výzkumech zažívají velkou bolest, utrpení a stres - to vše mnohdy končí jejich smrtí. Používání zvířat za tímto účelem je kruté a nebezpečné. Pokusy na zvířatech jsou morálně špatné. To musíme zastavit!

2) Psi a kočky

  • Prosadíme zákaz a přísné postihy ze nelegální množírny psů a koček
  • Prosadíme zvýšení trestů za týrání zvířat
  • Týrané zvíře bude za dozoru státní veterinární správy chovateli odebráno a předáno příslušnému útulku
  • Kastrační program a s tím spojená osvěta, i v této oblasti je situace více než katastrofální. Nekontrolované množení koček způsobuje všeobecné problémy, a především utrpení samotných zvířat.
  • Povinnost obcí s rozšířenou působností k zajištění odchytu a následném umístění zatoulaných či opuštěných psů a koček (záchytné kotce, dohoda s útulky, hledání nových majitelů)

Přísný zákaz rituálních porážek zvířat, příkladem je „halal“ porážka, vyloženě týrající zvíře.

Zvýšení veterinárního dohledu na chovy dobytka, koní, a všech dalších zvířat v komerčních i zájmových chovech.

3) Divoká zvěř

Zemědělci musí zabezpečit svoje pole při sklizni takovým způsobem, aby nedocházelo ke zranění nebo usmrcení zvěře, a to zvláště sečením.

Tato povinnost je dána zákonem a musí být vysokými pokutami vynucována!

Každoročně je jenom při senoseči usmrceno na 70.000 koloušků !

Dálnice musí být po obou stranách lemována dostatečným ochranným oplocením zabraňující přístupu zvěři a na vhodných místech musí být vybudovány nadchody pro přirozenou migraci zvěře.

4) Hospodářská zvířata

Každoročně lidé sní několik milionů tun hovězího a vepřového masa, tisíce tun kuřat. Toto je obrovská kopa masa. Dvacet milionů prasat, dva miliony kusů hovězího dobytka a 300 tisíc telat musí každý rok zemřít. Zabíjení jako na běžícím pásu. Týrání zvířat je v jatkách na denním pořádku. 

Zákon na ochranu zvířat, který zakazuje jejich zbytečné trápení, se v praxi ukazuje jako neúčinný. To se musí změnit!

ZASTAVÍME dlouhotrvající přepravu hospodářských zvířat!

  • Zvířata při přepravě trpí, a to mnohdy opravdu hodně. Není ojedinělé, že při transportu padá jedno na druhé, přepravují se dokonce i březí samice.
  • Stává se běžně, že než dojde k samotné přepravě z bodu A do bodu B, několik kusů zvířat uhyne na následky nevyhovujících podmínek transportu.
  • Samotný systém napájení zvířat je mnohdy nevyhovující, zvířata mají žízeň a nepijí třeba i celou dobu přepravy, která může mít v rámci EU i několik stovek až tisíc km, umírají během přepravy i na dehydrataci (obzvláště v tropických dnech).
  • Klimatizace pro zvířata není, v lepším případě mají některé vozy alespoň ventilátor, který ten úděsný horký vzduch v letním období rozhání, ale celkově jsou podmínky pro transport OTŘESNÉ!
  • Pokud se jedná o chov samotný a nejedná se o BIO chov, kde mají zvířata volný výběh na pastvu, ale jsou držena v halách, nejsou podmínky vyhovující. Zvířata prožívají stres z nevyhovujícího prostředí. Měli jsme možnost vidět autentické záběry toho, jak se někteří chovatelé ke zvířatům chovají.
  • Samotné porážení zvířat je také mnohdy otřesné a většinou nejde o humánní usmrcení. To se děje jen v těch slušnějších provozovnách jatek a těch bohužel moc není.
  • V minulosti mnoho organizací za svobodu a práva zvířat zveřejnilo autentické záběry z jatek i drobnějších chovatelů, kteří porážejí zvířata sami. Použité metody byly nehumánní, drastické, pro zvíře traumatizující, bolestivé a pro kulturní společnost naprosto NEPŘIJATELNÉ!

To že hospodářská zvířata slouží člověku jako potrava, ještě neznamená, že za svůj krátký život poznají jen to, jak je k němu člověk krutý a bezcitný, stres, smutek a ve finále bolestivou smrt. Zvíře je živý tvor, to je třeba si uvědomit, i to nebohé zvíře vnímá, má cit, cítí bolest.

Proč se k němu musí člověk takto odporným způsobem chovat?

Člověk musí maso jíst, avšak zvířata musí být chována v lepších podmínkách, usmrcována skutečně humánním způsobem. Případné prohřešky je třeba sankcionovat velmi přísně, pokud by se prohřešek opakoval, tak nařídit okamžitě zákaz této činnosti, ať už by se jednalo o drobné chovatele, tak i o velké chovy.

My máme tu moc to zastavit, čím více nás bude, tím dříve se tak stane.

5) Říkáme NE cirkusům se zvířaty v ČR!!!

  • Prosadíme zákaz chovu a využívání volně žijících (divokých) zvířat v cirkusech!
  • Drezúra nejen divokých zvířat v cirkusech je týráním, neboť po nich vyžaduje naprosto nepřirozené úkoly a je provázena krutým násilím při výcviku.
  • Kotce pro tato zvířata nemají dostatečný prostor a divoká zvířata jsou vystavována permanentnímu stresu ze stísněného prostoru, transportní prostory a podmínky pro přesuny divokých zvířat a kočování z místa na místo, je stresující pro tyto zvířata a je to TÝRÁNÍ ZVÍŘAT!
  • Česká republika by svými zákony měla následovat další evropské kulturní státy, které již zákaz divokých zvířat v cirkusech ošetřili zákonem a učinili tak přítrž této nekulturní tradici minulých staletí.

"Velikost národa a jeho mravní rozvoj lze vyčíst ze způsobu, jakým zachází se svými zvířaty." - Mahátmá Gándhí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …