Antl: Mrzí mě ignorace senátních primárek ze strany pardubického okresu

04.01.2014 20:03

Senátor Miroslav Antl bude znovu kandidovat do Senátu Parlamentu ČR jako nestraník za ČSSD.

Antl: Mrzí mě ignorace senátních primárek ze strany pardubického okresu
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Senátor JUDr. Miroslav Antl byl v neděli 15.12.2013 v odpoledních hodinách zvolen na volební konferenci OVV ČSSD Rychnov nad Kněžnou v Kostelci nad Orlicí kandidátem do senátu (bez stranické příslušnosti) za ČSSD v rozsáhlém senátním obvodu č. 48.

V tzv. primárních volbách uspěl poměrem hlasů 35:3, když 35 delegátů z 38 přítomných hlasovalo pro jeho kandidaturu, 3 hlasy byly neplatné. Senátní obvod zahrnuje nejen Rychnovsko, ale i Pardubicko (Holicko, Dašicko aj.) a Ústeckoorlicko (Choceňsko). Nominační konference se nezúčastnil žádný zvolený delegát z Týniště nad Orlicí, ale ani nikdo z MO ČSSD z okresu Pardubice v rámci senátního obvodu č. 48, když Holice žádného kandidáta nevyslaly a zástupci Sezemic a Dašic se omluvili.

„Na (ne)účasti se podepsala dlouhodobá nevraživost MO ČSSD Týniště nad Orlicí, za něž jsem kandidoval minule. Tentokrát si mě „pod svá křídla“ vzali sociální demokraté z Rokytnice v Orlických horách - a k nim se veřejně přidali i členové ČSSD z Opočna, Dobrušky a z Kvasin, kteří moji nominaci také schválili,“ uvedl Miroslav Antl a dodal „Mrzí mě ignorace senátních primárek ze strany pardubického okresu a zvláště nemile jsem překvapen nezájmem ze strany MO ČSSD Holice, kam jsem ve svém funkčním období jezdil velice často a rád. Na druhé straně mě velice potěšila aktivní účast delegátů z MO ČSSD Choceň a obsah diskusních vystoupení předsedy MO Choceň Miloše Suchého a předsedy OVV ČSSD Ústí nad Orlicí Milana Fajfra.“

Dodejme, že nominaci senátora JUDr. Miroslava Antla jako nestranického kandidáta do dalších voleb schválilo již předtím Předsednictvo ÚVV ČSSD a Grémium ČSSD.

Miroslav Antl po svém zvolení poděkoval účastníkům za důvěru a velmi silný mandát, který z voleb vzešel, a také poblahopřál předsedajícímu konference Janu Morávkovi k jmenování do významné funkce v Kanceláři Poslanecké sněmovny (na snímku).

Činnost senátora Miroslava Antla je možné průběžně sledovat na webových stránkách www.miroslavantl.cz a také na Facebooku, každoročně navíc vydává svůj Senátorský zpravodaj, ve kterém hodnotí uplynulý rok z pozice senátora a předsedy Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…