Babiš (ANO): Moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch

12.10.2014 11:15

Za ANO postupuje devět senátních kandidátů, začala vyjednávání o radnicích.

Babiš (ANO): Moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šedesátník Andrej Babiš

Do 2. kola senátních voleb postupuje za hnutí ANO devět kandidátů (Josef Dufka, Cheb; Zdeňka Hamousová, Louny; Vladimír Danda, Příbram; Zuzana Baudyšová, Praha 9; Jiří Hlavatý, Trutnov; Antonín Prachař, Přerov; Jan Zahradníček, Olomouc; Peter Koliba, Ostrava-město a Martin Gebauer, Karviná).
"Proti ČSSD, která má v Senátu většinu a jejíž kandidáti jsou známější, jsme to měli hodně těžké. Moc děkujeme voličům a prosím, aby naše kandidáty přišli podpořit i v druhém kole," řekl k výsledkům předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Úspěchem byly pro ANO také komunální volby, hnutí zvítězilo v devíti krajských městech včetně Prahy (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Ústí nad Labem, Pardubice, České Budějovice, Jihlava, Olomouc), právě vítězství ve velkých metropolích bylo jeho cílem.

V Praze ANO těsně zvítězilo nad TOP 09 a získalo 17 mandátů. Už v noci se rozběhla vyjednávání o koalici na pražském magistrátu, které za ANO vede právě Krnáčová. První cesta vyjednávačů vedla za Trojkoalicí a ČSSD.

"Chtěla bych také moc poděkovat všem pražským voličům, že nám dali tu šanci, abychom mohli měnit poměry na magistrátu. Teď budeme vyjednávat, začneme s jednáním na půdorysu vládní koalice," konstatovala Adriana Krnáčová.

"Je vidět, že hnutí ANO funguje na standardních demokratických mechanismech a má silnou základnu, která vygenerovala úspěšné kandidátky plné nezávislých osobností. Ještě jednou moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch," doplnil Andrej Babiš.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…