Babiš (ANO): Pořád mě šokuje, když někdo postaví celý článek na lži

07.03.2022 10:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke článku serveru Neovlivní.cz „Babišovy firmy dál obchodují s Ruskem“

Babiš (ANO): Pořád mě šokuje, když někdo postaví celý článek na lži
Foto: screen: FCB
Popisek: Andrej Babiš (ANO) odpovídá svým divákům

S novináři jsem zažil za ty roky takřka cokoliv, ale musím říct, že mě pořád šokuje, když někdo postaví celý článek na naprosté a snadno vyvratitelné lži, která je navíc hned v titulku.

Ano, samozřejmě jde o server Neovlivní.cz.

Ten píše:

„BABIŠOVY FIRMY DÁL OBCHODUJÍ S RUSKEM

Společnosti bývalého premiéra dodávají své zboží do Ruska a současně posílají Putinovu režimu platby za plyn.“

Tak jsem se podíval, co k tomu moje bývalá firma řekla:

„Jde o zcela nepravdivé informace. Již před vypuknutím válečného konfliktu činil obrat se zákazníky sídlícími v Rusku méně než 1 % celkového konsolidovaného obratu Skupiny AGROFERT. Od vypuknutí konfliktu do Ruska nic nedodáváme. Za plyn platíme stejně jako ostatní společnosti a domácnosti lokálním distributorům v Česku, v Německu, na Slovensku a ve všech dalších zemích, kde působíme. Naopak, posíláme humanitární pomoc na Ukrajinu a intenzivně pomáháme našim ukrajinským zaměstnancům a jejich rodinám. Zajišťujeme ubytování pro migranty z Ukrajiny, a to okamžitě od zahájení invaze ruských vojsk na Ukrajinu.

Koncern AGROFERT v rámci humanitární pomoci Ukrajině zasílá bezúplatně do postižených oblastí trvanlivé potraviny z výrobních závodů skupiny AGROFERT. Firmy koncernu i jednotlivci se zapojili do finanční a materiální sbírky Nadace AGROFERT na pomoc ukrajinským matkám s dětmi, do které může přispět i veřejnost. Společnosti koncernu AGROFERT maximálně podporují vlastní ukrajinské zaměstnance a jejich rodinné příslušníky z Ukrajiny.

K dnešnímu dni odjelo 48 tisíc litrů rostlinných olejů, 42 tun mouky, 3 kamiony trvanlivého chleba, desítky palet mléčných produktů, trvanlivého salámu, párků a paštik. Pomoc je koordinovaná s organizací Člověk v tísni, aby v postižených oblastech neodcházelo k chaosu, a bude kontinuálně pokračovat. V příštích dnech bude expedováno 450 tun mouky a další potraviny dle požadavků ukrajinské strany.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Chceme euro, ODS to brzdí

18:09 Exner (STAN): Chceme euro, ODS to brzdí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přijetí eura.