Babiš (ANO): Vládo, rozpočet nejsou jenom výdaje, ale i příjmy

13.04.2022 19:20 | Ze sítí

Komentář na Facebooku ke státnímu rozpočtu

Babiš (ANO): Vládo, rozpočet nejsou jenom výdaje, ale i příjmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ptáte se, odkud vezmete peníze. Já chápu, že to nevíte, protože ve vládě není jediný ekonom, který by tomu rozuměl. Vláda není schopná pochopit, že rozpočet nejsou jenom výdaje, ale i příjmy. A co dělá vláda s příjmy? O nich vůbec nemluví. Zruší EET, to znamená vzdává se desítek miliard. Vracíme se do systému, kde 4,5 milionu zaměstnanců každý měsíc zaplatí daně a nikdo se jich neptá. Ale znovu se vás někteří podnikatelé začnou ptát: chceš to na fakturu, nebo bez faktury?

Projekt EET přinesl do státní kasy 33 miliard a vláda se ho vzdala.

Vláda nechápe, že jsme v Evropské unii vyjednali obrovský balík peněz, 972 miliard evropských fondů, které jsou příjmem rozpočtu. Ale hlavně jsme vyjednali peníze do modernizačního fondu v rámci Green Deal, a to může být až 1000 miliard. Další zdroj peněz může být firma ČEZ. Protože kdo dneska vydělává na vysokých cenách energií? Právě tyhle firmy. A firma ČEZ měla minulý rok zisk 23 miliard. Tento rok se předpokládá 38 až 42 miliard. Takže pokud minulý rok stát dostal 17 miliard, tento rok, jestli se vláda rozhodne, dostane 32 miliard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy