Babiš (ANO): Žádné složky nejsou a vycházíme jenom z veřejných zdrojů

12.04.2024 17:17 | Zprávy

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 12. dubna 2024 ke kongresu ODS a antibabišismu Pirátů

Babiš (ANO): Žádné složky nejsou a vycházíme jenom z veřejných zdrojů
Foto: Screen YouTube
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Děkuji za slovo. Nejdřív bych - abych nezdržoval pana ministra, vypadá, (Se smíchem.) že už odejde.

Vy jste říkal, jsme byli osm let ve vládě. Ano, my jsme (ve) 2014 přišli a nebyl ani zákon o výkupu pozemků, nikdo nechtěl prodávat pozemky, ta farmářka. 20 let jste nebyli schopni. Vy nevíte, jak dlouho trvá výstavba dálnice, pane ministře? Už jdete pryč. My jsme dokončili dálnici Praha - Ústí a trvalo to 32 let. 32 let. A dokončili jsme v prosinci 2016.

Neběžte pryč, něco se dozvíte! (Na odcházejícího ministra Kupku.) Ano, stavělo se za Řebíčka. Já jsem měl takový zážitek, jednou jsme byli na tenisu ve Valašském Meziříčí a přišel za mnou jeden kámoš. A říká, představím ti příštího ministra dopravy ODS. A já říkám koho? No, já Bendla znám, ne? Já jsem ho znal, Bendla. Ne, ne, nějaký Řebíček. Říkám: Řebíček, to tam není možný! No a ten příběh možná znáte, ale jak se tam potom Řebíček dostal, jak stavěl ty dálnice předražené, jeho firma to stavěla, ne? To známe, ten Monte Argentario, ty vily a všechno. Znáte to, ne? Já vím, že vy jste byl mladý, já jsem to teď spočítal - nemám na vás žádnou složku - ale vy jste měl 16 let, když vznikla ODS. Tak škoda, že jste tam nebyl, mohl jste tehdy poradit ODS, jak to stavět, tu dopravní infrastrukturu.

Takže prosím vás, MY jste tam byli osm let. A rozhodující bylo, když jsem řekl Ťokovi 2015, aby stavěl, připravoval a neptal se, že nejsou peníze. Peníze vždy byly, vy v tom pokračujete, a naše debata je o tom, že pan premiér neskutečně lže, a vy občas trošku řeknete, jo, tak vlastně něco udělali. Ale ty dálnice kolem Hradce Králové, ty trvaly jak dlouho? Třicet osm let, my jsme dokončili. Takže o tom můžeme si ukazovat, jak to je, jak to bylo. Já myslím, že Karel už to řekl, takže já už nechci vás tím obtěžovat. Ale bylo by dobré, kdybyste zjistil, jestli skutečně ten Středočeský kraj posílá peníze na přístroje soukromým nemocnicím. To si myslím, že asi by nebylo dobře, když to nedává vlastním nemocnicím, které vlastní.

Takže já vám přeju úspěšný kongres, hlavně abyste nesplynuli do toho SPOLU, protože to vypadá, že vás řídí ti Piráti. Ten chudák Klaus - vždyť on založil konzervativní stranu. (Směje se.) A Piráti to válcují, ne?

Ale Michálek je skvělý, protože já miluju hlavně jeho vystoupení v České televizi, kde řekl vlastně, že ten organizovaný zločin STAN normálně kradl v Dopravním podniku a z toho se financovali. A potom je překroužkovali. Těmi penězi, co ukradli, to řekl Michálek, ne já, normálně s těmi penězi je překroužkovali. Chudáci. Ale STAN odrbal všechny od začátku. Nejdřív Kalouska, potom KDU, potom STAN a teď jede na ODS, ale pan premiér to neví, protože má tu bublinu svoji.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.