Babiš: Kalousek o podpoře jen mluví, podporuje jen „své“ podniky

02.10.2013 13:40

Reakce hnutí ANO na útok Miroslava Kalouska.

Babiš: Kalousek o podpoře jen mluví, podporuje jen „své“ podniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš předseda hnutí ANO

Faktický předseda TOP 09 Miroslav Kalousek po delších úvahách konečně přišel na to, proč jde Andrej Babiš do politiky. Hnutí ANO, v jehož řadách je spousta podnikatelů a živnostníků, se podle pana exministra financí chystá zlikvidovat menší a střední podniky.

Kalousek se přitom opírá o vytrženou větu z kontextu, v níž Andrej Babiš podle MF Dnes konstatoval, že podpora "malých a středních podniků jsou jen klišé a kecy".

"Bohužel jsou to "klišé a kecy" především ze strany takzvaných pravicových stran, které o podpoře živnostníků, malých a středních podnikatelů pouze mluví, ale v reálné politice jim především z popudu Miroslava Kalouska dvakrát zvýšily daně, zatěžují je neúnosnou byrokracií a nedokážou jim nabídnout stabilní podnikatelské prostředí s jasnými pravidly," konstatuje Andrej Babiš s tím, že na invektivy Miroslava Kalouska, který má roli zlého muže v jinak "čisté TOP 09" nehodlá více reagovat.

"Je samozřejmě nesmysl, abych likvidoval někoho, s kým dlouhodobě spolupracuji. Od menších a středních podniků naše firma odebírá ročně zboží a služby za sedmdesát milionů, hnutí ANO má nejvíce sponzorů právě mezi majiteli středních a menší podniků i mezi živnostníky," dodává předseda ANO.

V programu hnutí ANO, který nedávno pan Kalousek kritizoval, aniž by ho četl, se mimo jiné k danému tématu píše:

- Podpoříme mikropůjčky a další formy financování pro malé a střední podnikatele.
- Zjednodušíme přístup k veřejným zakázkám pro malé a střední podnikatele.
- Podpoříme vzdělávání začínajících podnikatelů a rozvoj center sdílených služeb.

Závěrem je potřeba říct, že netušíme, zda Miroslav Kalousek ke všem "malým a středním podnikům" vždy přistupoval se svojí podporou stejně. Výrobci padáků, kteří padáky do podpisu smlouvy s Kalouskem nikdy nevyráběli, některé zbrojařské firmy či provozovatelé hazardu byli historicky přece jen panem exministrem zvýhodňováni o něco víc.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…