Babiš: Pane ministře, řešení dálnice D47 přenechejte budoucí vládě

14.12.2013 14:09

Veřejná výzva ministru dopravy v demisi Bc. Zdeňku Žákovi

Babiš: Pane ministře, řešení dálnice D47 přenechejte budoucí vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Vážený pane ministře v demisi, vyzývám Vás, abyste se jako člen vlády, jejíž veřejná podpora vyšla mimo jiné najevo v posledních volbách do Poslanecké sněmovny, s okamžitou platností zdržel jakýchkoli kroků, které se týkají dálnice D 47.

Na rychlo, za zády veřejnosti a bez řádné znalosti problematiky se snažíte uzavřít pro stát nevýhodnou dohodu, která povede jen k dalšímu zašantročení peněz daňových poplatníků a k obohacení stavebních firem, jež se na výstavbě šlendriánu nazvaném D 47 podílely. Žádám Vás, abyste tak nečinil.

Stejně tak Vás žádám, abyste se zákulisně nepokoušel tuto pro stát nevýhodnou smlouvu se stavebními firmami uzavřít prostřednictvím ŘSD, které je Vám a Vašemu ministerstvu přímo podřízené.

Dále bych Vás rád požádal, abyste jako ministr v demisi nečinil žádné další personální změny v resortu dopravy a jeho podřízených organizacích.

Považuji za nutné zabránit Vašim snahám o oslabování státu a jeho organizací při jednání s lačnými stavebními firmami, které stát již jednou poškodily a které jsou zodpovědné za zmetek, jenž měl být dálnicí, ale zůstal na úrovni okresky, po které mohou řidiči jezdit nejvíce šedesátkou.

Řešení závažných otázek problému dálnice D 47 laskavě přenechejte budoucí vládě, která bude v dohledné době ustavena a která na rozdíl od vlády Vaší vzejde z vůle voličů.

V této věci jsem dnes také v Poslanecké sněmovně podal písemnou interpelaci a budu očekávat Vaši odpověď.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…