Bajer (Soukromníci): Před šílencem není možné strkat hlavu do písku

05.03.2022 14:51 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke konfliktu na Ukrajině

Bajer (Soukromníci): Před šílencem není možné strkat hlavu do písku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer, předseda Soukromníků

Ještě před pár dny jsem měl v úmyslu napsat článek oproštěný od všech problémů, tedy tehdejších problémů naší doby. Měl to být článek mobilizační ke komunálním volbám, které jsou za pár měsíců, ačkoli se to nezdá, jsou vlastně za rohem. Chtěl jsem a stále ještě chci vyzvat k aktivitě všechny naše členy, sympatizanty i lidi stejně smýšlející.

Chtěl jsem a stále ještě chci všechny vyzvat k aktivní osobní účasti v podzimních komunálních volbách, na hledání vhodných a správných spojenců na cestě k prosazování naší stavovské politiky, která usnadní a zlepší život drobným podnikatelům a živnostníkům z úrovně obce. Mohou to být i relativně drobné věci, které pomohou v této covidové, nebo snad již postcovidové, době lidem, kteří byli jednoznačně nejvíce ekonomicky postiženi a rozhodně si nezaslouží jakákoli nesmyslná omezení, či dokonce házení klacků pod nohy z úrovně obce.

Prosazení se v komunální politice je dobré nejen z hlediska ovlivňování života bydlišti, ale je i dobrým a nezbytným základem pro úspěch v parlamentních, či jiných tzv. velkých volbách. Proto věřím, že na podzim napneme síly a budeme úspěšní minimálně jako v minulých letech. Nejde totiž jen o nás osobně. Jde o to postavit na nohy celou živnostenskou politiku a covidem i minulou vládou zdecimované živnosti a malé podnikatele.

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí

A teď se vracím k začátku svého příspěvku. Ano, chtěl jsem se soustředit na naši činnost a podzimní volby bez hodnocení domácí i zahraniční situace, inflace či energetiky. Není to však možné, protože došlo k další situaci, která mění svět. Ruská agrese proti suverénní Ukrajině. Asi málokdo tušil, že situace bude tak rychle eskalovat a někteří pověstné imperiální rozpínavosti Ruska nevěřili ani v okamžiku, kdy na Ukrajinu vstoupila okupační vojska.

Odsuzuji okupování jakéhokoli státu, ale Putin se v tomto konkrétním případě chová jako bezostyšný psychopat a vrah. Překročil všechny meze a vyrazil tím dech i mnohým zdejším proruským slouhům, které není třeba ani jmenovat. Agrese v dnešním globalizovaném světě pronikne do mnoha oblastí našeho života a zaplatíme za ni úplně všichni. Nejen Evropa, ale i celý svět musí společnými silami tohoto šílence velmi rychle zastavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice