Balaštíková (ANO): Jaký je začátek českého předsednictví v Radě EU?

04.08.2022 7:29

Většina lidí, se kterými mluvím o politice, ať už místní nebo evropské, říká, že jejich důvěra v autoritu zákonodárců klesá. Když v prosinci složila přísahu nová koalice s pěti stranami od konzervativních po piráty, slíbili, že vymýtí korupci.

Balaštíková (ANO): Jaký je začátek českého předsednictví v Radě EU?
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Jaký je začátek českého předsednictví v Radě EU?

Většina lidí, se kterými mluvím o politice, ať už místní nebo evropské, říká, že jejich důvěra v autoritu zákonodárců klesá. Když v prosinci složila přísahu nová koalice s pěti stranami od konzervativních po piráty, slíbili, že vymýtí korupci. Jenže v předvečer jejich předsednictví v EU se rozpoutal skandál, který donutil ministra školství Petra Gazdíka odstoupit. Byl členem hnutí Starostové a nezávislí (STAN), druhé největší z pěti stran tvořících celostátní vládní koalici.

Skandál přirozeně dost oslabil stranu STAN, ostatní koaliční strany byly zasaženy také, i když zatím jen nepatrně. Vláda má pohodlnou většinu, ale  kdyby se STAN stáhl, o tu podporu by přišel.

Máme spoustu velkých problémů. Inflace je jedna z nejvyšších v EU, nyní Česká Republika předsedá Evropské unii a přichází jeden problém za druhým.  Zajímalo by mě, jak budeme mít čas vést Evropu, když máme doma tolik věcí k nápravě v důsledku rostoucích cen plynu, elektřiny, vody a potravin a dalších politických skandálů.

 Moc pěkné jsme se tedy na začátek předsednictví nezapsali. 

Převzato z profilu političky.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.