Balaštíková (ANO): Jednoduché počty

05.11.2022 6:27

ODS má ministra spravedlnosti Blažka, který v létě dosadil nového vrchního státního zástupce v Olomouci, jehož podřízená dozoruje kauzu Taxis (korupce na brněnském magistrátu).

Balaštíková (ANO): Jednoduché počty
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

ODS má ministra spravedlnosti Blažka, který v létě dosadil nového vrchního státního zástupce v Olomouci, jehož podřízená dozoruje kauzu Taxis (korupce na brněnském magistrátu). STAN má ministra vnitra Rakušana, který na začátku letošního roku vyměnil šéfa policie. Lidovci mají Jurečku, který zhruba ve stejné době zastupoval ministra zemědělství a vyměnil šéfa českých lesů. Ministr Stanjura tlačil do dozorčí rady ČEZ výhradně své spolustraníky z ODS a pohádal se o to s Piráty. Pak odvolal z pražského letiště uznávaného ekonoma Švejnara a také ho nahradil spolustraníkem. Toto personální tsunami doprovodila vláda rozšířením počtu ministerských náměstků, ale od skandálů je to neuchránilo. Možná věří, že jejich lidé v justici jim nějak pomohou - Gazdík, který se s kriminálníky domlouval šifrovaným telefonem, se vrací na ministerstvo školství jako poradce, Hladík má podporu Lidovců a premiér jeho jmenování pouze odložil, pražská ODS akceptuje trestně stíhaného lidovce Wolfa atd. Ve vládních stranách je mnoho slušných a schopných lidí, které najdeme v mezi vítězi v regionech. Jak je vidět z uzavřených koalic, na postoje svých stranických šéfů neberou ohled - dělají politiku pro lidi a spojují se s opozicí, protože rozumní a schopní lidé si prostě rozumí. U nás ve Zlíně to také proběhlo tímto rozumným způsobem.

Převzato z profilu političky.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…