Baránek (Soukromníci): Co o nás píší a proč?

22.06.2020 12:57

Komentář na facebookovém profilu k dezinformacím na sociálních sítích

Baránek (Soukromníci): Co o nás píší a proč?
Foto: archiv
Popisek: Rudolf Baránek

Ti, kteří mne blíže znají, vědí, že internet, facebook a další technické vymoženosti dnešní doby neovládám, ale v případě potřeby si umím o informace z těchto zdrojů říct. Téměř vždy narážím na to stejné. Velké množství „čtenářů“ podléhá různým cíleným dezinformacím a mystifikacím a vrchol je, když začnou „vyčtené“ vydávat za své myšlenky a tvrdě je hájit. Taková situace je největším oceněním mágů demagogie, jako je Prchal z ANO a spol. Ale takových manipulátorů jsou stovky a počítají s tím, že mnozí čtenáři mají hlavu jen na klobouk.

Minulý týden jsem byl upozorněn, že několik desítek čtenářů stránek Strany soukromníků České republiky se do nás velmi tvrdě pustilo za naše spojenectví s Trikolorou pro krajské volby 2020. Byli jsme mj. obviněni, že podporujeme údajně proruského a pročínského Václava Klause ml., a proto nás už nikdy nebudou volit. Několik desítek těchto reakcí jsem si přečetl opakovaně a mám dojem, že byly z jednoho hnízda. O to ale nejde. S tím se v politice musí počítat. Naší určitou chybou bylo, že jsme na facebooku dostatečně nevysvětlili, jak to se Stranou soukromníků České republiky v krajských volbách 2020 je v jednotlivých krajích. A proto: (prosím dočtěte do konce)

1) Žádná ze současných občanských politických stran, a je jedno jestli parlamentních nebo neparlamentních, není ráda, že na scéně je i stavovská politická strana živnostenského typu. Všichni si přejí rozebrat si soukromníky a členy jejich rodin jako voliče a navíc z nich získat finanční příspěvek na volby. Naprosto stejné to bylo i za 1. republiky. Naši předkové to ale zvládli a Československá strana živnostensko-obchodnická středostavovská byla stranou parlamentní, senátní i vládní. A poměrně úspěšně hájila soukromnické zájmy v letech 1919 - 1938.

2) Základní povinností politické strany je zúčastnit se po sobě jdoucích voleb a nebát se se nechat od voličů tzv. spočítat. Politická strana, která se volbám vyhýbá, nemá právo se politickou stranou nazývat.

Anketa

Co se Vám nejvíce líbí na Andreji Babišovi?

hlasovalo: 6268 lidí

3) Strana soukromníků České republiky má před krajskými volbami 2020 ze svých řad 105 obecních zastupitelů, z nich je 6 starostů, 8 místostarostů, dále 2 krajské zastupitele a 1 senátora. Za těmito lidmi je už hodně vykonané práce!!!

4) Naším cílem je v krajských volbách 2020 získat 8 – 10 postů krajských zastupitelů a obhájit mandát senátora. Je to reálný cíl!!!

5) Ty, kteří se do nás velmi nekompromisně pustili kvůli Trikoloře, chci upozornit, že v krajských volbách jde o zdravotnictví, dopravu, školství, zlepšení infrastruktury, podmínek pro podnikání a vůbec života v kraji. Vztah k Rusku, Číně, USA popřípadě Vatikánu v krajském zastupitelstvu neřeší ani ten největší hlupák ze zvolených ctihodných žen a mužů. Na tato témata budou parlamentní volby 2021, pokud nebudou dříve. A věřte, že naše názory v tzv. velké politice jsou pevné, jak uvnitř státu, tak směrem do zahraničí. Uvidíte.

6) V jednotlivých krajích je politická situace velmi rozdílná. Jednotliví političtí aktéři se mnohdy osobně znají, a to je často více než politická značka. Ani v jednom ze 13 krajů jsme nejednali se zástupci KSČM, ANO, SPD a Pirátů. Komunisty z KSČM a postkomunisty z ANO považujeme za třídní nepřátele, likvidátory soukromníků a těžce získané demokracie v roce 1989. S SPD a Piráty se nějak míjíme.V mnohém s nimi nesouhlasíme, ale u obou stran oceňujeme, že názory na potřeby soukromníků a jejich rodin mají přijatelné. S ostatními jsme všude jednali!!! Pozorný čtenář by mohl říci, že Baránek záměrně vynechal ČSSD. Nevynechal. V jednom kraji, který v ČSSD patří mezi ty, které nesouhlasí s vládní koalicí ANO – ČSSD - KSČM jsme dostali seriózní nabídku. K jejich návrhu programu pro dotyčný kraj jsme neměli žádné připomínky. Otevřeně přiznávám, že jsme za nabídku poděkovali, ale z obav, že nebudeme mít dost příležitostí tento krok vysvětlit, jsme nabídku nepřijali a v kraji jdeme v jiné koalici. Pokud ČSSD v tomto kraji nepůjde do koalice s ANO a KSČM, je povolební spolupráce určitě možná.

7) Velmi trefně se říká, že politika je umění možného. Tím, že jsme zásadně odmítli myšlenku, že se voleb nezúčastníme, je umění možného následující. V 5 krajích ze 13 jdeme s Trikolorou, někde doplněné o NEZÁVISLÉ a Svobodné, ve 2 krajích s ODS v jednom kraji doplněné o KDU-ČSL, v 1 kraji se STAN, v 1 kraji s ODA, v 1 kraji se Svobodnými a v 1 kraji jde Strana soukromníků České republiky samostatně. V Moravskoslezském a Jihomoravském kraji jednání ještě probíhají. Věřím, že jste si všimli, že všichni naši krajští spojenci patří mezi politické síly od středu doprava. Přesný popis po jednotlivých krajích včetně umístění kandidátů za Stranu soukromníků České republiky bude nejpozději 23. června zveřejněno v měsíčníku Soukromník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích