Barta (OČR): Udavači s požehnáním politiků, logika naruby

19.02.2017 10:03

Proslulost českých udavačů je známá po celém světě. Mnoho udání však je pouhou mstou. Závist, zloba, škodolibost a radost z „poskakování“ úředníků, jak udavač „píská“.

Barta (OČR): Udavači s požehnáním politiků, logika naruby
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Politici v rámci špinavostí, pomluv a podrazů mají zájem o zvýšení udavačství v naší zemi. Může jít například o životní prostředí/komíny, nebo zaměstnanecko-zaměstnavatelské vztahy, ale i řadu jiných, dalších situací, kde ministerští úředníci udavačství preferují. A co mezilidské vztahy? Ještě se zhorší!

Proč má ale být udavač v utajení a velmi často bezproblémový občan obviněný udavačem popotahován, osočován, obviňován či vyslýchán, aby prokázal svou nevinu? Veřejné ukázání prstem na lumpa se v ČR trestá!

Udavači, zákeřní lidé bez morálky, si tak vyrovnávají své mindráky a neschopnost. Pokud by se dokázali podepsat pod svá tvrzení a ta dokázali obhájit, nejednalo se o udavače, ale odpovědné občany, kteří chtějí žít lépe a odstraňují nešvary.

 Je určitě přínosem, pokud občané upozorní na toho, kdo škodí svým spoluobčanům. Je však třeba, aby jeho jméno bylo zveřejněno a aby oznamovatel byl schopen své oznámení doložit a potvrdit. Takový člověk nemůže být označován za udavače, ale měl by mu patřit dík za odvahu postavit se proti zlu. V dnešní době je takový občan skoro jako pohádkový bohatýr.

Věřme, že si občané v nových volbách vyberou takové zástupce, kteří budou anonymní oznámení udavačů házet do koše. Pokud se oznamovatel podepíše, musí být oznámení prošetřeno.

Otázkou však zůstává, zda skončí také období korupce, ochrana pachatelů před poškozenými a kdy konečně přijdou tvrdé tresty namísto „all inklusive“ pobytů ve vazbě! Jak stávající systém změnit, může každý nalézt na stránkách ekonomického modelu privatismus.eu

Občané, vezměte konečně život do svých rukou a začněte žít! Stejná pravidla a zákony musí platit pro všechny. Co pro to uděláte?  

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu