Barta (OČR): Výsměch a pohrdání spravedlností ústy politiků ČSSD

21.02.2017 14:17

Spravedlnost vždy byla, je a bude synonymem rovnosti. Všem tedy stejná práva, možnosti i tresty. Spravedlnost již ve starém Římě formulovali zásadami poctivosti, práva na vlastnictví a nepoškozování druhých.

Barta (OČR): Výsměch a pohrdání spravedlností ústy politiků ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Spravedlnost“ v připravované reformě daní podle ČSSD je výsměchem spravedlnosti.

ČSSD nabízí spravedlnost tak, že škatulkuje do čtyř různých skupin a měřit bude každému jiným metrem! Kde zůstala „spravedlnost“? Místo ní vyjimky, odlišnosti a tresty za úspěch.

Když současný český politik popřeje dobrý den, měl by se občan podívat, zda není venku úplná tma!

V předvolebním slibování si politici neuvědomují, že slibují nesmysly. Je smutné, že jim to spousta lidí „baští“.

Přitom existuje spravedlivý model „hodnotové ekonomiky“, k němuž nejen národní, ale i světová ekonomika postupně spěje. Je to model o svobodném prodeji své práce a jejich výsledků, o rovném/spravedlivém tržním prostředí a svobodných smluvních ujednáních.

Výběr partnerů, týmu, společenství i společnosti je samozřejmě svobodný. Příkladem ze současnosti je útěk do zahraničí českých řemeslníků, lékařů, řidičů a všech, kteří chtějí žít, namísto živoření v ČR.

V ČR se ale najdou i politici, kteří našim občanům odchod z ČR sami doporučují. Přitom jsou placeni z daní občanů a rozhazují peníze občanů cizincům. (viz MPO)

Spravedlnost v daních musí především měřit všem stejně a při jejím určení musí být jasné, že ji platí všichni, kteří chtějí využívat služeb státu, kde žijí. Zákonitě proto musí být stanoveno, že ji budou platit všechny osoby, které v takovém státě žít chtějí.

Osoby taktéž na stejné úrovni, tedy lidé z masa a kostí, kteří mohou či nemusí podnikat, vlastnit či nevlastnit firmy.

Daň opravdu jen z příjmů! Konec výkaznictví o ztrátách! Daň z příjmů nemůže být o výdajích a nákladech, ty musí každý dobrý hospodář sám zvážit.

Každá věc, aktivita či podnikání má svého vlastníka a každý takový má svou peněženku, kde končí zisky!

Proč tedy existuje rozdíl mezi OSVČ, právnickými osobami a fyzickými osobami? Protože lobby a korupce ve prospěch nespravedlností v ČR opravdu kvete.

 Občané by si měli uvědomit, že svůj stát mohou řídit za jejich peníze lidé, které budou přinášet občanům dobro, nikoliv jen zákazy sankce a zničující daně.

Občané, co pro to uděláte? (více na stránkách privatismus.eu)

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.