Bartošek (KDU-ČSL): Bude Státní pokladna schopna fungovat v rozpočtovém provizoriu?

09.12.2013 13:39

Poslanec KDU-ČSL Jan Bartošek na dnešní schůzi Poslanecké sněmovny požádal Ministerstvo financí o informaci, zda je informační systém Státní pokladna připraven fungovat ve stavu rozpočtového provizoria.

Bartošek (KDU-ČSL): Bude Státní pokladna schopna fungovat v rozpočtovém provizoriu?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Bartošek k tomu řekl: „Obdržel jsem závažné indicie, které mě vedou k obavám o aplikaci rozpočtového provizoria do Státní pokladny. Jsem přesvědčen, že je-li tato má obava byť jen částečně relevantní, mělo by Ministerstvo financí informovat o reálném stavu celou Poslaneckou sněmovnu.“ Poslanec dodal, že systém není nastaven jak na přijetí rozpočtového provizoria, tak na následnou adaptaci regulérního státního rozpočtu.

V rozpravě na jeho dotaz reagoval ministr financí v demisi Jan Fischer, který informoval, že systém byl sice koncipován tak, aby fungoval i v rozpočtovém provizoriu, ale dosud nebyl v tomto režimu testován.

1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka k tomu na následné tiskové konferenci uvedl: „Naše strana se rozhodla eliminovat možné negativní dopady aplikace rozpočtového provizoria a kloníme se ke schválení návrhu státního rozpočtu do konce tohoto roku. Jedná se z našeho pohledu o volbu menšího zla.“ Jan Bartošek jej doplnil: "Z důvodu, že systém nebyl ozkoušen, reálně hrozí scénář, který už jsme zažili při kolapsu výplat sociálních dávek. Obdobně dopadl také Centrální registr vozidel. Je ohroženo základní fungování státu a to nemůžeme dopustit."

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.