Bartošek (KDU-ČSL): Chránit svoje občany je základní funkcí státu. I v čase pandemie

14.03.2020 9:13

Poslanec a místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek navrhuje, aby v rámci čelení pandemii koronaviru a vyhlášení nouzového stavu byly rozšířeny kategorie státních zaměstnanců, kterým stát k výkonu jejich práce poskytne bezplatně ochranné pomůcky.

Bartošek (KDU-ČSL): Chránit svoje občany je základní funkcí státu. I v čase pandemie
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

„Navrhuji, aby v rámci zajištění fungování státu vláda velmi rychle zajistila ochranné pomůcky nejen pro zdravotnický personál a integrovaný záchranný systém, ale taky pro Úřad práce ČR, Českou správu sociálního zabezpečení a další státní úřady,“ zdůraznil Bartošek.



„Všichni pracovníci těchto úřadů jsou rovněž v přímém kontaktu s občany a musí mít možnost se chránit. Možná by nebylo od věci, nabídnout všem možnost plošného testování přímo na pracovištích,“ doplňuje Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.