Bartošek (KDU-ČSL): Naše země nutně potřebuje změnu k lepšímu

29.01.2021 13:00

KDU-ČSL povede do podzimních parlamentních voleb poslanec Jan Bartošek.

Bartošek (KDU-ČSL): Naše země nutně potřebuje změnu k lepšímu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Krajská nominační konference dnes zvolila lidovecké kandidáty pro společnou kandidátku koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS, TOP 09). Pětici zkušených a kvalitních politiků vede stávající poslanec Jan Bartošek z Dačic, doplňují ho Šimon Heller, zastupitel města České Budějovice a gymnaziální učitel v Třeboni, starosta Radomyšle Luboš Peterka, radní ve Veselí nad Lužnicí a projektant Jaroslav Hejl a kandidátku uzavírá František Talíř, 1. náměstek hejtmana Jihočeského kraje ze Zubčic na Českokrumlovsku.

„Do voleb vysíláme silnou sestavu zodpovědných politiků, ale především schopných a pracovitých lidí, kteří již pro jižní Čechy udělali poctivý kus práce. Naše země nutně potřebuje změnu k lepšímu – od neschopnosti a marketingových hrátek současné vlády ke skutečně profesionálnímu řízení a reálné práci,“ říká k volbě místopředseda KDU-ČSL a lidovecký lídr na jihu Čech Jan Bartošek. „Na koaliční bázi už spravujeme Jihočeský kraji a ukazuje se, že se umíme postarat o kraj i o jeho občany. Spolupráce našich stran tady prostě funguje a má výsledky. Věřím tomu, že to voliči ocení a že v parlamentních volbách budeme na jihu Čech atakovat 30 % hlasů a že zde zvítězíme,“ sdělil Jan Bartošek.

Koalice SPOLU na celostátní úrovni aktuálně jedná o sestavě společných kandidátek a zároveň připravuje hlavní programové priority a finální koaliční smlouvu. Ty by měly být zveřejněny během následujících týdnů. V posledních parlamentních volbách získala KDU-ČSL na jihu Čech 5,4 % a jeden poslanecký mandát, v loňských krajských volbách získala koalice Společně pro jižní Čechy KDU-ČSL & TOP 09 10,45%.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.