Bartošek (KDU-ČSL): Studenti mají zájem o veřejné dění a nevylučují ani angažmá politice

12.06.2018 9:49

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek navštívil v pondělí 4. června jihočeské Strakonice. Hlavním cílem jeho návštěvy bylo setkat se s občany a získat poznatky o současné situaci ve městě.

Bartošek (KDU-ČSL): Studenti mají zájem o veřejné dění a nevylučují ani angažmá politice
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Na úvod návštěvy Jan Bartošek pobesedoval se studenty strakonického gymnázia na téma boje proti hazardu a protidrogové prevenci. Coby dlouholetý terapeut seznámil studenty jak se svými praktickými zkušenostmi, tak se stavem současné legislativy a potřebou dalších úprav v zájmu omezování sociálně patologických jevů. „Velmi oceňuji zájem studentů o dané téma, ale především jejich věcné znalosti z oblasti pravomocí, kterými jednotlivé orgány veřejné moci při řešení těchto otázek disponují. Studenti mají též zájem o veřejné dění a mnozí nevylučují ani své angažmá v komunální politice. To je moc dobře!,“ uvedl na okraj besedy Jan Bartošek. Coby krajský zastupitel se též seznámil se situací této střední školy, kterou zřizuje Jihočeský kraj, a přislíbil aktivní pomoc při naplňování některých rozvojových projektů školy.

Další krajem zřizovanou institucí, kterou pan poslanec navštívil, je Muzeum středního Pootaví. Při setkání s jeho ředitelkou Ivanou Říhovou měl nejen možnost seznámit se záměrem komplexní rekonstrukce budov muzea na strakonickém hradě v příštích letech, ale i s dějinami průmyslové výroby ve Strakonicích a dalšími zajímavostmi.

Na městském úřadě pak pana poslance přivítal starosta města Břetislav Hrdlička i s oběma místostarosty: Josefem Štréblem a Rudolfem Oberfalcerem. V plodné diskusi zazněla řada důležitých podnětů, s nimiž chce pan poslanec Strakonicím pomoci, ať už jde o odklon kamionů na nezpoplatněnou silnici I/22, povinné přijímání dvouletých dětí do školek při jejich nedostatečných kapacitách i potíže se zaváděním tzv. GDPR.

Nejen o politických, ale morálních a duchovních věcech pak došlo při následném setkání Jana Bartoška se strakonickým katolickým farářem Romanem Dvořákem a neméně plodnou diskusi si pak s místopředsedou strany užili i strakoničtí lidovci.

Moc děkujeme panu poslanci za návštěvu v našem městě a už teď se těšíme na tu další!

Mgr. Vladimír Hanáček
předseda OV KDU-ČSL Strakonice 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.