Bartošek (KDU-ČSL): Studenti mají zájem o veřejné dění a nevylučují ani angažmá v politice

12.06.2018 9:10

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek navštívil v pondělí 4. června jihočeské Strakonice. Hlavním cílem jeho návštěvy bylo setkat se s občany a získat poznatky o současné situaci ve městě.

Bartošek (KDU-ČSL): Studenti mají zájem o veřejné dění a nevylučují ani angažmá v politice
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Na úvod návštěvy Jan Bartošek pobesedoval se studenty strakonického gymnázia na téma boje proti hazardu a protidrogové prevenci. Coby dlouholetý terapeut seznámil studenty jak se svými praktickými zkušenostmi, tak se stavem současné legislativy a potřebou dalších úprav v zájmu omezování sociálně patologických jevů. „Velmi oceňuji zájem studentů o dané téma, ale především jejich věcné znalosti z oblasti pravomocí, kterými jednotlivé orgány veřejné moci při řešení těchto otázek disponují. Studenti mají též zájem o veřejné dění a mnozí nevylučují ani své angažmá v komunální politice. To je moc dobře!,“ uvedl na okraj besedy Jan Bartošek. Coby krajský zastupitel se též seznámil se situací této střední školy, kterou zřizuje Jihočeský kraj, a přislíbil aktivní pomoc při naplňování některých rozvojových projektů školy.

Další krajem zřizovanou institucí, kterou pan poslanec navštívil, je Muzeum středního Pootaví. Při setkání s jeho ředitelkou Ivanou Říhovou měl nejen možnost seznámit se záměrem komplexní rekonstrukce budov muzea na strakonickém hradě v příštích letech, ale i s dějinami průmyslové výroby ve Strakonicích a dalšími zajímavostmi.

Na městském úřadě pak pana poslance přivítal starosta města Břetislav Hrdlička i s oběma místostarosty: Josefem Štréblem a Rudolfem Oberfalcerem. V plodné diskusi zazněla řada důležitých podnětů, s nimiž chce pan poslanec Strakonicím pomoci, ať už jde o odklon kamionů na nezpoplatněnou silnici I/22, povinné přijímání dvouletých dětí do školek při jejich nedostatečných kapacitách i potíže se zaváděním tzv. GDPR.

Nejen o politických, ale morálních a duchovních věcech pak došlo při následném setkání Jana Bartoška se strakonickým katolickým farářem Romanem Dvořákem a neméně plodnou diskusi si pak s místopředsedou strany užili i strakoničtí lidovci.

Moc děkujeme panu poslanci za návštěvu v našem městě a už teď se těšíme na tu další!

Mgr. Vladimír Hanáček
předseda OV KDU-ČSL Strakonice 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.