Bartošek (KDU-ČSL): Voda nad zlato

24.08.2022 13:54 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k studii Proveditelnosti opatření snížení fosforu do vodního díla Orlík

Bartošek (KDU-ČSL): Voda nad zlato
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jan Bartošek u Jakuba Železného

Určitě jste si někdy všimli, že je voda v rybníku nebo přehradě zelená, kvete, občas smrdí a nedá se v ní koupat. Pokud nad tím jen mávneme rukou a necháme to tak, voda se znehodnotí, nebudou v ní žít ryby a vzhled naší krajiny se změní. A určitě ne k lepšímu.

V Jihočeském kraji leží 63 % vodních ploch z celé České republiky. Je tedy namístě, že jsme se úkolu ke snížení fosforu ve vodních zdrojích ujali právě my. Našim prvním projektem budou tedy některé rybníky a hlavně největší přehrada celé Vltavské kaskády – Orlík.

Nechali jsme si vypracovat studii “Proveditelnosti opatření snížení fosforu do vodního díla Orlík“ a já svolal setkání zástupců Ministerstva životního prostředí, Ministerstva zemědělství, Povodí Vltavy, Jihočeského kraje a autorů studie, protože v tomto případě jde o mezirezortní spolupráci. Našim společným cílem, je fosfor z vody dostat, ale zároveň ho vracet zpět tam, kde je užitečný. Například na pole.

Ano, plán, který jsme si dali, je opravdu běh na dlouhou trať, ale někde se prostě začít musí! Chci, abychom u nás měli funkční a krásné rybníky plné různorodých ryb, které budou pro lidi a naši krajinu stálou připomínkou dědictví našich předků.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…